Annonce
Rejser

Se videoen: Tobias rejser jorden rundt med ni familiemedlemmer: - Første tanke var fandeme nej

Tobias Bech Zachariassen siger farvel til sin mor, venner, lejlighed og sit job som bestyrer på Old Irish Pub i Odense for at se verden med sin far, papmor og syv søskende.

Der er ingen betænkningstid hos 24-årige Tobias Bech Zachariassen:

- Jeg kommer allermest til at savne min mor.

Det citat vil han have med, for når han i dag stiger på flyveren i Københavns Lufthavn, ser han ikke Malan Zachariassen i omtrent ét år.

Han siger ikke bare farvel til hende. Han har også opsagt sin lejlighed, sit elskede job som bestyrer på Old Irish Pub i Odense, og vennerne må også spejde meget langt efter ham i horisonten.

Men når afsavnene vejes op mod oplevelserne, der venter, er Tobias Bech Zachariassen ikke i tvivl: Den her oplevelse kan han ikke være foruden.

Dagens flyvetur er bare én af næsten 150 kommende ture i luften, når store dele af jordkloden skal besøges sammen med Tobias' anden familie. Den består af hans far, tidligere sportsdirektør i Brøndby og cheftræner i OB, Troels Bech, papmor og kunstner, Nille Bech, og deres i alt otte sammenbragte og fælles børn mellem 6 og 24 år.

Annonce

Følg familien Bech på rejsen

Følg med det kommende år, når familien Bechs rejser rundt i verden.

Cirka en gang om måneden vil familien skrive om deres oplevelser i Jysk Fynske Mediers tillæg Rejser samt her på dit dagblads nyhedside under Rejser.

Første tanke var nej

Tobias Bech Zachariassen tøvede dog en hel del, da planerne først blev fremlagt. Han havde nemlig som resten af fodbolddanmark fået at vide, at Troels og Nille Bech ville sælge deres villa på Vandværksvej midt i Odense og flytte til Italien for at starte en kursusvirksomhed. Ikke bruge alle deres penge på at rejse jorden rundt.

- I og med at jeg ved, at for dem er planer kun planer, til de finder på noget bedre, så er det ikke så overraskende. Men jeg havde ikke lige set den her idé komme på bordet, siger han.

Det umiddelbare svar var også nej fra familiens ældste barn:

- Fandeme nej! Jeg kan ikke bruge 12 måneder i streg med min familie. Det er mennesker, som jeg alle sammen elsker rigtig højt, men er det overhovedet muligt for mig, at være sammen med de mennesker så lang tid?

Oplevelser trækker

Det faste arbejde som bestyrer på Old Irish Pub på Vintapperstræde har også været svært at sige farvel til:

- Jeg lægger rigtig meget energi, tid og kærlighed i det. Det bliver en udfordring at skulle vende alt på hovedet og ikke tænke på det mere, siger Tobias Bech Zachariassen.

Oplevelserne som de to forældre frister med, trak dog i sidste ende stærkere: Roadtrip i USA, at komme tæt på fortidens Inka-rige i Peru, de enestående dyr på Galapagos, New Zealands adrenalinpumpende aktiviteter og de brede sandstrande og jul i Thailand.

- Men jeg glæder mig allermest til at lære min familie at kende på en anden måde, siger han.

Det var ikke en nem beslutning for Tobias Bech Zachariassen at forlade Odense i et år. Men især de historiske oplevelser i et land som Peru trækker i ham. Arkivfoto: Michael Bager

Oplevelser over penge

Hele turen løber op i et endnu ukendt, men højt beløb. Selvom familien vender hjem til en tom kistebund, bekymrer fremtiden ikke Tobias Bech Zachariassen.

- Flere af min venner spørger, hvad jeg gør, når jeg kommer hjem uden job og lejlighed og er bekymrede på mine vegne. Men den måde, vi tænker på i vores familie, er, at det med penge nok skal løse sig. Det er mange penge, men det er penge, som bliver brugt på at styrke vores relationer i familien - og give os en enorm oplevelse sammen.

Fra venstre ses Bertram, Nile, Gustav, Hampus, Tobias, Theo, Troels, Sylvester, Asta, Oscar. Nille og Troels Bech tager alle deres børn med på en jordomrejse. Inden gik turen i maj til Paris. Arkivfoto: Michael Bager
Tobias Bech Zachariassen ses helt til højre sammen med sine søskende og halvsøskende samt far Troes Bech og papmor Nille Bech. Billedet er fra en tidligere tur til Paris. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce