Annonce
Østjylland

Se videoen: Undsluppen mink ville en tur i badekar

Hvor minken i Jonas Krog Tofts have stammer fra, er der ingen, der ved. Mink lever vildt i naturen i Danmark, fordi de på et tidspunkt er sluppet ud fra minkfarme. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel
En 32-årig familiefar fra Hedensted fik sig noget af en overraskelse, da han fredag morgen ville tænde for varmen i sit vildmarksbad i haven. Her var der besøg af en nysgerrig, hvid mink.

Hedensted: Den nyindtrufne frost fik tidligt fredag morgen 32-årige Jonas Krog Toft til at gå ud i haven for at tænde varmen i sit vildmarksbad, så vandet ikke skulle fryse til.

Her mødte han en ny, lille gæst i form af en nysgerrig, hvid mink, der løb frem og tilbage rundt om vildmarksbadet, mens den velvilligt lod sig optage på video.

- Den virkede relativt tam og løb ikke væk, da jeg filmede den. Men jeg er noget overrasket over at støde på den i min have, for jeg bor midt inde i byen, på Rørkærvej i Hedensted, og jeg har ikke før set mink her, fortæller den unge familiefar, der fredag arbejdede hjemmefra, da hans børn er hjemsendt fra den coronalukkede Stjernevejskolen.

Annonce

Forslag: Pels eller kæledyr

Men hvad skal man egentlig gøre, hvis man støder på en mink i sin have?

Jonas Krog Toft vidste det ikke, og i første omgang lagde han videoen op på Facebook, hvor han modtog flere mere eller mindre muntre kommentarer.

- Lad den overleve, det er den eneste, der er tilbage, lød et af forslagene, mens andre mente, han skulle få lavet en pels til sin kone eller give børnene et nyt kæledyr. En foreslog også, at han skulle ringe til Mette Frederiksen, for "hun ved præcis, hvordan man skal håndtere de her mink."

- Der var også nogle, der skrev, at jeg kunne låne en fælde af dem, og det tror jeg da, jeg vil gøre, hvis den kommer tilbage. Jeg har bare ikke lige lyst til at røre ved den, for jeg ved jo ikke, om der er risiko for smitte, siger Jonas Krog Toft, der her til morgen også havde en rotte i en fælde i haven, og som tror, at det måske kan have været den, der har tiltrukket minken.

Annonce

Naturstyrelsen hjælper med fælde

Folkebladet har kontaktet Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen for at få svar på, hvordan man som borger skal forholde sig til mink i sin have.

De henviser til en generel pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at man kan kontakte Naturstyrelsen for at få sat en fælde op, hvis man som borger ser mink i boligområder.

Når minken er fanget, skal man ifølge vejledningen gøre følgende:

- Når du håndterer nedlagte mink, skal du bruge handsker. Dyret lægges i en pose ved at krænge posen over dyret efter ”hundelortemetoden”. Posen lukkes med en knude, og hænderne sprittes af efterfølgende. Når posen er forseglet med en knude, afleveres dyret i fryseren på en af Naturstyrelsens lokale enheder.

Styrelsen opfordrer til, at man påfører et mærke på posen med information om dyret, herunder dato og sted for nedlæggelse, så det kan bruges i kortlægningen af mink i naturen med covid-19.


Den virkede relativt tam og løb ikke væk, da jeg filmede den.

Jonas Krog Toft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce