Annonce
Aarhus

Se video: Vækstlag og sightseeing smelter sammen i musikalske postkort

Josephin Bovién på det sidste af i alt ti musikalske postkort, hvor det musikalske vækstlag sættes i scene på århusianske kulturinstitutioner, som her på Moesgaard Museum. PR-foto
Aarhus Kommune, Spot Festival og Promus er gået sammen om musikalske postkort, der giver kulturlivet og musikken i Aarhus en håndsrækning midt i en krisetid.
Annonce

AARHUS: Moesgaard Museum danner en smuk kulisse for den sidste video i rækken af musikalske postkort, som denne gang kommer fra Josephin Bovién.

Dermed er der sat punktum for projektet "Musikalske Postkort fra Aarhus", der både præsenterer byens kulturelle fyrtårne og det musikalske vækstlag.

I alt ti kunstnere har 'sendt' et portkort fra Aarhus. Folk har blandt andet kunnet opleve metalgruppen Baest på kunstmuseet Aros, jazzduoen Svaneborg Kardyb i Den Gamle By, Gurli Octavia på Train og Kh Marie (Marie Koldkjær Højlund) på hjemmebane i den kreative bydel, Sydhavnen.

Initiativet blev til midt i corona-pandemien og nedlukningen af det danske kulturlandskab og er et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Spot Festival og Promus (Produktionscentret for rytmisk musik i Aarhus).

Tanken er, at de "Musikalske Postkort fra Aarhus" skal brande byens vilje og evne til at støtte op om sin lokale kultur af ikoniske fyrtårne og talenter, som det hedder i en pressemeddelelse.

De 10 musikalske postkort

  • Rigmor X Kvindemuseet
  • Iswaal X Godsbanen
  • Gurli Octavia X Train
  •  KH Marie X Sydhavnen
  • Who Killed Bambi X Teater Gruppe 38
  • Total Hip Replacement X Naturhistorisk Museum
  • Svaneborg Kardyb X Den Gamle By
  •  BAEST X ARoS
  • Josephin Bovien X Moesgaard Museum
  • Athletic Progression X Institut for (X)

- Det er en proaktiv kommunal respons på covid-19 krisen, mener Spot Festivals leder, Gunnar Madsen, der fortsætter:

- Coronapandemien har slået hårdt ned på kulturens verden. Kunstnere på alle niveauer er hårdt ramte økonomisk og på deres mulighed for at skabe synlighed omkring sig. Så dette er et stærkt signal, hvor byen har været tvunget ind i en død periode og som svar vælger at støtte kulturen aktivt. Midt i nedlukningerne og begrænsningerne investerer kommunen i kulturen ved at støtte de etablerede kulturinstitutioner vi har, og støtte de vækstlag, der skal forme fremtiden, udtaler Gunnar Madsen.

Alle deltagende artister har fået et honorar for at være med. Filmene er instruerede og skabt af Claus Haargaard fra Lab 2.

Se nogle af de musikalske postkort her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce