Annonce
Sport

Sebastian Henneberg fortsætter karrieren i norsk håndbold

Sebastian Henneberg skifter efter sommerferien til den norske topklub, Elverum. Foto: Ole Nielsen

Den norske mesterklub Elverum har købt venstrebacken ud af hans kontrakt et år før tid.

Håndbold: Århus Håndbold sender endnu en spiller til den norske liga. Sidste sommer var det højrefløjen Sigvaldi Gudjonsson, der skiftede til Elverum og den bedste norske række. Et skifte, der er gået så godt, at nordmændene endnu engang har vendt blikket mod Aarhus og hentet en af ligaholdets bærende profiler et år før tid.

Den norske topklub har vundet mesterskabet i de seneste sæsoner og har deltaget fast i Champions League. Netop muligheden for at kunne vinde noget og få lov til at spille europæisk har vægtet højt hos Sebastian Henneberg.

- Ligaen er måske ikke på samme niveau, men jeg glæder mig til at komme ud og prøve noget nyt. Klubbens træner og sportsdirektør tror virkelig på mig og det har betydet rigtigt meget. Samtidig har de haft stor succes på det seneste og har deltaget i Champions League, hvilket har trukket i den rigtige retning, siger Sebastian Henneberg, der også har talt en del med sin tidligere holdkammerat Sigvaldi Gudjonsson om klubben.

- Det er forholdsvis nyt, men da muligheden bød sig og klubben viste interesse, så var jeg interesseret med det samme. Hvis jeg skal videre i min udvikling som håndboldspiller, så tror jeg, at det er vigtigt, at jeg bliver taget ud af min "comfort zone" og det vil jeg blive her, siger Henneberg, der har sat sin underskrift en 1-årig aftale med mesterklubben.

Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen ønsker sin spiller held og lykke.

- Jeg har stor respekt for, at Sebastian gerne vil ud og prøve noget nyt. Han har haft en rigtig fin tid i Århus Håndbold, hvor han er bedre end vi nogensinde har set ham, og jeg håber vi kommer til at se ham i samme forfatning resten af sæsonen, lyder det.

- Sebastian er nået langt som håndboldspiller og har udviklet det meste i spillets mange facetter. Det skal han ud og prøve af i udlandet. Det er også meget naturligt med den alder, han har lige nu, siger Erik Veje.

Men det efterlader vel også et stort tomrum hos jer?

- Det er et stort hul, som vi skal se om der er andre som kan lukke. Du vil selvfølgelig gerne opgradere din trup til det bedst mulige, men som i alle andre klubber er der også nogle rammer for, hvad der kan lade sig gøre, siger Erik Veje.

Sebastian Henneberg vil gerne lukke sin tid i ligaklubben ordentlig ned. Derfor har han heller ingen problemer med at motivere sig til den sidste del.

- Det bliver ret nemt. Vi har kvalificeret os til Final Four i Santander Cup, hvilket har stor betydning for både mig og klubben. Samtidig kan jeg ikke lade være med at drømme lidt, når vi ligger nummer tre inden de sidste kampe. Jeg ved godt, at vi har spillet mod nogle hold fra den lettere halvdel, men kommer vi med i top otte og alle holder sig skadefri, så kan alt jo ske, siger Henneberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce