Annonce
Aarhus

Segalt i oprør: Skal bussen nu køre uden om os

Sten Søndergaard beklager, hvis Midttrafik gør alvor af planen om at lade bussen køre uden om Segalt. For så kan hans mor på 80 ikke længere komme ind til byen.

Ændringer i busrute 100 mellem Odder og Hornslet er busplanens mest kommenterede. Det skyldes lille by nord for Løgten.

Annonce

SEGALT: Normalt hører omverdenen ikke meget til Segalt. Landsbyen hygger sig under sit vartegn - Segalt Mølle - i ly af sine noget større naboer, Løgten og Skødstrup. Men vidste køreplanlæggerne i Midttrafik det ikke før, så ved de nu, hvor Segalt ligger.

I forslaget til ny trafikplan kommer ingen af Rute 100s blå busser til at køre igennem Segalt. Og at byen sådan med et pennestrøg er slettet fra rutekortet, finder dens indbyggere sig ikke gerne i.

Vi møder 60-årige Sten Søndergaard på Segaltvej. Han er heller ikke glad for situationen.

- De ældre mennesker får et problem, forudser Sten Søndergaard.

Hans 80-årige mor er nærmeste nabo til stoppestedet ved Smedestien.

- Hun tager jævnligt ind til byen for at besøge veninder eller sin datter. Hun er også glad for at komme i Musikhuset, siger Sten Søndergaard.

Kan hun ikke bare tage bussen nede i Løgten?

- Hun kan ikke holde til at gå ned til toget - eller rettere hjem fra det, for så går det op ad bakke, siger Steen Søndergaard.

Steen Søndergaards mor er ikke den eneste, der nødig vil undvære Rute 100. Der er kommet i alt 114 indsigelser på ændringerne af Rute 100. Det gør ruten til den mest kommenterede af alle de ruter, der har været i høring. Og voldsomt mange af protesterne kommer fra Segalt.

"Når jeg går hjemmefra om vinteren, så er det rart, at bussen holder på Segaltvej, så jeg ikke behøver at gå gennem nogle meget mørke villaveje for at komme til bussen. Jeg skal gå gennem et område, som ikke bliver ryddet for sne af Aarhus Kommune, hvilket betyder, at jeg bruger længere tid for at komme til bussen," skriver en skoleelev med bopæl i Segalt.

Segalt lige nord for Løgten er vant til at hver anden afgang på Rute 100 slår et smut omkring landsbyen. Midttrafik lægger op til at gøre Segalt en busløs by. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Fra fire til tre afgange

I dag er det hver anden afgang, der går gennem Segalt.

Ole Sørensen, gruppeleder i afdelingen for bus, planlægning og udvikling i Midttrafik, forklarer, at når turen gennem Segalt foreslås sløjfet, så hænger det sammen med ønsket om at skære Rute 100s afgange ned fra fire til tre.

I dag går der en bus gennem Segalt hver halve time. Den standser på faste minuttal.

- I det nye forslag skal Rute 100 køre tre gange i timen. Til gengæld har vi vurderet, at så var det bedre kun at lade den køre gennem Løgten, og det har vi lagt frem i høringen, siger Ole Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce