Annonce
Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Ryan Evans (5) og Bakken Bears besejrede Iberostar Tenerife. Foto: Kim Haugaard
Et af de bedste hold fra Europas bedste liga fik onsdag aften klø af Bakken Bears, der dog ikke fik den hjælp fra Istanbul som de havde håbet på.
Annonce

BASKETBALL: Bakken Bears' Champions League-kampagne stopper her, men de århusianske bjørne gik ud med manér.

Onsdag aften gjorde de nemlig sit og besejrede topholdet i gruppe A Iberostar Tenerife med 96-78. Men hjælpen fra Tyrkiet, som var nødvendig, kom ikke. Italienske Dinamo Sassari besejrede Galatasaray med 11 point og snupper dermed andenpladsen for næsen af århusianerne.

Tyrkerne vandt ellers første periode og tændte dermed et lille håb i Aarhus, men de holdt altså ikke hele vejen hjem.

Selvom Bakken Bears må nøjes med tredjepladsen i gruppen, så skal der være plads til, at de er stolte over sejren over den spanske ligas nummer tre, Tenerife.

Spanierne var allerede inden kampen sikret førstepladsen og havde derfor ladet fire profiler blive hjemme på den kanariske ø, men det betyder ikke, at dem, der mødte op i Aarhus, ikke har et højt niveau og ville vinde.

Som eksempel kan det nævnes at Marcelinho Huertas spillede kampen. Han har tidligere spillet for FC Barcelona og Los Angeles Lakers. Da Kobe Bryant spillede afskedskamp for fem år siden, fik han 25 minutter på banen.

Og selvom han er blevet 36 år, så brugte han stadig perioder af kampen onsdag på at råbe sine holdkammerater op. Selv når han hvilede på bænken.

Helt ligegyldigt var det åbenbart ikke.


Jeg mener, vi har et rigtig godt hold, der kan spille op med alle i Europa.

Ryan Evans, Bakken Bears


Annonce

En smuk gang basket

Populært sagt findes der to måder at spille basketball på. Den amerikanske og den spanske. Hvor amerikanerne med NBA i spidsen vægter individualisterne, atletismen og de store højdepunkter, så sværger spanierne til en mere holdbaseret form for basketball. Det er bolden, der skal gøre arbejdet.

Der er måske ikke de samme dunk over et hold som Tenerife, til gengæld kan de aflevere bolden som var de fra en anden verden.

Gang på gang onsdag fik Bakken Bears en tur i karrusellen og snurrede et par gange rundt indtil en spanier stod fuldstændig alene og kunne sænke to eller tre point med den største lethed.

Der er noget utrolig smukt over det når basketball spilles på den måde. På samme måde som spanierne i fodbold er kendt for deres tiki-taka hvor alle mand er involveret. Bolden bliver først sendt afsted når den helt rigtige afslutningsmulighed opstår.

Bakken Bears spiller også som et hold, men meget hurtigere og energisk. Og den tilgang til spillet var Tenerife-spillerne til gengæld ikke vant til at blive mødt med. Det var helt tydeligt.

Og måske var det derfor, at frustrationerne kogte over i første halvleg på den spanske bænk hvor en træner blev tilkendt en teknisk fejl for at overfuse en dommer.

Champions League, runde 6

Bakken Bears - Iberostar Tenerife 96-78

Periodecifre: (20-20), (22-14), (23-22), (31-22)

Bears: Darko Jukic 20, DeShawn Stephens 20, QJ Peterson 18, Ryan Evans 16, Michel Diouf 12, Tylor Ongwae 7, Thomas Lærke 3

Tenerife: Fran Guerra 15, Aaron Doornekamp 10, Dani Diez 9, Emir Sulejmanovic 8, Santi Yusta 7, Bruno Fitipaldo 7, Marcelinho Huertas 5, Sasu Salin 5, Danilo Brnovic 5, Georgios Bogris 4, Alex Lopez 3

Rebounds: Bears 37, Tenerife 33

Tilskuere: 0 i Arena

Gruppe A

1. Iberostar Tenerife 4 sejre, 2 nederlag

2. Dinamo Sassari 4, 2

-------

3. Bakken Bears 3, 3

4. Galatasaray 1, 5

Annonce

Bittersød fornemmelse

Og Bakken Bears holdt da også hele vejen hjem mod det spanske hold, der dermed led det andet nederlag i dette års turnering.

Darko Jukic, Ryan Evans og DeShawn Stephens førte an for århusianerne, der generelt gjorde det fremragende i defensiven - opgaven taget i betragtning.

Det endte med en flot skalp, men efter kampen kunne forward Ryan Evans ikke skjule skuffelsen. På spørgsmålet om han inden sæsonen havde forventet at være så tæt på at gå videre til slutspillet svarede han:

- Jeg havde forventet at gå videre fra gruppen, så det kommer ikke bag på mig, at vi kan besejre de hold her. Desværre har der været en masse usikkerhed i denne sæson på grund af corona. Men vi bygger på og jeg mener, vi har et rigtig godt hold, der kan spille op med alle i Europa.

- Det er en bittersød følelse, jeg sidder med. Vi har taget et stort skridt med det spil, vi har vist. Og forhåbentligt kan vi få en plads direkte i gruppespillet næste år, sagde Ryan Evans.

Head coach Steffen Wich var dog ikke bange for at vise stolthed over dét, hans hold havde opnået.

- Det har været en god rejse. Vi har haft en masse udfordringer med corona tidligere på sæsonen, og jeg tror, at hvis gruppen havde været på otte hold som det var meningen før corona skar sæsonen ned, så kunne vi have bygget på. Men vi ender med at vinde fem kampe i Champions League - tre i gruppen og to i kvalifikationen. Vi lærer stadig og jeg vælger at se det fra den søde side, sagde Steffen Wich.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Annonce