Annonce
Sport

Sejrsforløsningen kom ud som skrig mod himlen: Aarhus Fremad bankede fysisk stærke nordjyder med kløgt, mod og skarphed

Søren Andreasen spillede den ene af de to forreste pladser for Fremad lørdag og var i mange dueller med de fysisk stærke Thisted-spillere. Her mod kantspilleren Mads Vang. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad kan nu også notere en streg i kolonnen over vundne kampe i foråret.

FODBOLD: Fodbold kan have en berusende effekt på alle, der står på et stadion.

På grund af dens få mål, mange tilfældigheder og ofte store intensitet er det ligesom om, at følelsesudbrud og dets synlighed bliver mangedoblet, når der endelig sker noget.

Og da Mathias Laursen efter en flot opspil lørdag endegyldigt sikrede Aarhus Fremad deres første sejr i foråret var det netop det, der skete. Jubelråbene blev lige dét højere end ved et "almindeligt" mål.

Annonce

De fremmødte tilhængere udenfor hegnet på ASA's anlæg havde lidt mere bas i deres sangstemmer, og Fremad-spillernes skuldre sad løsere og blev nærmest som en naturlov presset mere ned mod kanvassen af tyngdekraften. Rolighed, afslapning.

Forløsning.

Aarhus Fremad vandt 3-1 mod Thisted.

Ineffektiviteten var væk

Det handlede i kampens optakt om effektivitet. Aarhus Fremad har manglet effektivitet og har scoret for få mål i forhold til de chancer, der er blevet skabt.

Thisted er lidt i den modsatte boldgade og kom fra en 3-0-sejr mod FC Sydvest i en kamp, hvor alt lykkedes for nordjyderne. Og her mener vi altså ALT. De scorede på direkte hjørnespark og skabte stort set ikke andre chancer end dem, de scorede på.

Men det er også et Thisted-hold, som har gjort det utrolig godt i foråret. Deres første syv forårskampe havde givet fem sejre, og deres utrolige fysik, gode dødbolde og direkte spilmønstre giver problemer for næsten alle og enhver i rækken.

Men Fremad, de nægtede at gå ned på den galaj og insisterede på ikke at glemme deres egen filosofi, bare fordi modstanderne var dygtige til sin egen ting.


Vi sparker vel stort set vores første chance ind og har også en udnyttelsesprocent til den gode side i dag.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


Eksempel: Midterforsvareren Christian Bech, en af truppens mest fysisk stærke spillere, havde brug for en lille pause. Han blev erstattet af Lasse Hauge, som absolut ikke er definitionen af en midterforsvarer, men til gengæld har han samme temperatur som indersiden af en snebold, når bolden er for hans fødder.

Det medvirkede til, at Fremad beholdt deres rolighed på bolden og aldrig gik i panik.

- Man kigger på, om man skal matche modstanderen på deres præmisser, eller om man skal prøve at dreje bolden over på ens egne. Hvis vi kunne have bolden dét mere og dét længere, gjorde det, at vi ikke skulle i så mange dueller med dem.

- Vi fik Mathias Valentin ind, som ikke har spillet fra start i 2. Division længe, og Martin Mikkelsen startede inde og havde luft til en times tid. Så det gjorde, at vi kunne fastholde spillet uagtet deres pres, og at vi nedsatte antallet af lange bolde og minutterne, hvor de kunne slå lange bolde. Og det var til vores fordel, siger cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

Og Mathias Valentin var så absolut en overraskelse. Han har blot spillet 17 minutter i hele sæsonen, og hans seneste 2. Divisions-start for klubben var i august 2018.

Annonce

Scorede på første chance i kampen

Aarhus Fremad havde ellers alle muligheder for at gå en smule i panik. Når man er i en periode, hvor sejrene ikke nødvendigvis kommer dumpende som faldende æbler i september, skal der ikke nødvendigvis så meget til at slå en ud.

Fremad gik til pause foran med 1-0. Emil Hauge sparkede knastørt en bold ind fra kanten af feltet på det, der nærmest var holdets eneste chance i 1. halvleg.

2. Division

Aarhus Fremad - Thisted FC 3-1 (1-0)

  • 1-0 Emil Hauge Mortensen (6.)
  • 1-1 Mathias Myrthue (46.)
  • 2-1 Søren Andreasen (49.)
  • 3-1 Mathias Laursen (90.)
  • Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Søren Bugge, Nicklas Ullum, Lasse Hauge Mortensen, Emil Obitsø - Martin Mikkelsen (Mathias Laursen 60.), Emil Hauge Mortensen, Mathias Valentin (Christian Bech 70.), Magnus Kirchheiner (Frederik Jørgensen 79.) - Søren Andreasen, Lucas From (Nikolaj Kirk 79.). 
  • Thisted FC (4-4-1-1): Andreas Raahauge - Laus Østervig Nielsen (Tobias Friis 85.), Mathias Myrthue, Laurits Bust Sørensen, Emil Lagergaard - Mads Vang (Frederik Vestergaard Kristensen 85.), Asger Bust, Gloire Rutikanga (Nicolai Laursen 76.), Mathias Andersen (Frederik Sloth 73.) - Mads Stefansen - Yao Dieudonne. 
  • Advarsler: Aarhus Fremad: Mathias Laursen & Emil Obitsø, Thisted: Yao Dieudonne, Mads Vang & Asger Bust Sørensen.

Og bare 49 sekunder inde i anden halvleg var den føring så væk. Et strålende hjørnespark fra Yao Dieudonne sad lige i låget på den store midterforsvarer Mathias Myrthue. 1-1.

Men bare tre minutter senere kom Fremad så foran igen. Også efter et hjørnespark. Det er på mange måder utroligt, at 2. Divisions-holdene ikke snart lærer at dække Søren Andreasen op ved bagerste stolpe, for den målfarlige angriber er der hver gang. Bedst eksemplificeret ved hjemmekampen mod FC Helsingør i sidste sæson. Også denne lørdag stod han helt nøgen og uden en Thisted-overfrakke. 2-1 til Fremad, og derefter havde nordjyderne ikke værktøjerne til at åbne de hvepsefarvede op. Det resulterede i, at Mathias Laursen til sidst kunne score et flot gennemspillet mål, fordi udeholdet havde satset og skubbet mange mand med frem.

- Vi sparker vel stort set vores første chance ind og har også en udnyttelsesprocent til den gode side i dag. Vi ramte en højere effektivitet. Det gav os en god kampudvikling, og vi kom også hurtigt tilbage efter deres udligning.

- Men det allervigtigste var, at vi fra start var totalt dominerende og spillede med stor tro og selvtillid, og det synes jeg er prisværdigt af de her unge knægte efter fire kampe i træk, hvor man har syntes, at man burde have vundet, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Sejren gør, at Aarhus Fremad måske alligevel er yderste underdog til en plads i 1. Division i næste sæson. Hvis man følger de uskrevne matematiske spilleregler, er det ved at være sidste chance for Aarhus Fremad.

Der er nemlig ti point op til den enlige førsteplads, som giver oprykning til 1. Division med otte resterende spillerunder. Omvendt er holdet á point med VSK Aarhus, som ligger under top seks. Med andre ord har Fremad mulighed for både at spille i landets næst- tredje- og fjerdebedste fodboldrække i næste sæson.

Så kom ikke at sig, at 2. Division ikke er spændende. Kom ikke at sig, at det ikke kan være berusende.

Det var lørdagens kamp et eksempel på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce