Annonce
Østjylland

Seks-årig dreng blev fundet livløs i Odder Svømmehal

Odder Svømmehal. Arkivfoto

En seks-årig dreng sprang fra et-metervippen uden at kunne svømme. Han blev fundet livsløs i vandet, men blev reddet op af en anden badegæst. En livredder gav livreddende førstehjælp, og drengen har det efter omstændighederne fint.

Annonce

ODDER: En seks-årig dreng var søndag eftermiddag tæt på at drukne i Odder Svømmehal.

Ulykken skete klokken 13.10 i den offentlige åbningstid, da drengen var i svømmehallen sammen med sin far og sin to år ældre søster.

Da faren og de to børn ville gå fra varmtvandsbassinet til rutschebanen, skulle drengen lige aflevere sine vinger ved indgangen til kvindernes omklædningsrum. Men i stedet for at følge efter sin far og søster løb han nu hen til et-metervippen og sprang direkte ud i det dybe vand.

- Det skulle han åbenbart ikke have gjort, for kort efter opdagede en anden far den nu livløse dreng ude i vandet. Den far befandt sig i bassinet og fik hurtigt hentet drengen ind til kanten, hvorefter vores livredder gav livreddende førstehjælp, fortæller lederen af Odder Svømmehal Bo Kristensen.

Annonce

Hjem efter læge-tjek

Avisen har også talt med livredder Jens Isaksen, som genoplivede drengen. Han skønner, at drengen højst var livløs i 10-20 sekunder.

Efter et tjek hos lægevagten blev han senere søndag sendt hjem til sin familie.

- Uanset hvor mange livreddere vi er på arbejdet, kan vi ikke undgå ulykker, som sker så hurtigt. Jeg stod ved et-meter vippen 30 sekunder før drengen sprang. Men derfor var det alligevel en hændelse, som minder os om, hvor vigtigt det er, at vi hele tiden efteruddanner os i livredning, siger livredderen, der mandag talte forløbet igennem med sine kolleger.

- Umiddelbart ser det nu ikke ud til, at vi skal have ændret på nogle af vores procedurer, siger Bo Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce