Annonce
Østjylland

Seks-årig dreng blev fundet livløs i Odder Svømmehal

Odder Svømmehal. Arkivfoto

En seks-årig dreng sprang fra et-metervippen uden at kunne svømme. Han blev fundet livsløs i vandet, men blev reddet op af en anden badegæst. En livredder gav livreddende førstehjælp, og drengen har det efter omstændighederne fint.

ODDER: En seks-årig dreng var søndag eftermiddag tæt på at drukne i Odder Svømmehal.

Ulykken skete klokken 13.10 i den offentlige åbningstid, da drengen var i svømmehallen sammen med sin far og sin to år ældre søster.

Da faren og de to børn ville gå fra varmtvandsbassinet til rutschebanen, skulle drengen lige aflevere sine vinger ved indgangen til kvindernes omklædningsrum. Men i stedet for at følge efter sin far og søster løb han nu hen til et-metervippen og sprang direkte ud i det dybe vand.

- Det skulle han åbenbart ikke have gjort, for kort efter opdagede en anden far den nu livløse dreng ude i vandet. Den far befandt sig i bassinet og fik hurtigt hentet drengen ind til kanten, hvorefter vores livredder gav livreddende førstehjælp, fortæller lederen af Odder Svømmehal Bo Kristensen.

Annonce

Hjem efter læge-tjek

Avisen har også talt med livredder Jens Isaksen, som genoplivede drengen. Han skønner, at drengen højst var livløs i 10-20 sekunder.

Efter et tjek hos lægevagten blev han senere søndag sendt hjem til sin familie.

- Uanset hvor mange livreddere vi er på arbejdet, kan vi ikke undgå ulykker, som sker så hurtigt. Jeg stod ved et-meter vippen 30 sekunder før drengen sprang. Men derfor var det alligevel en hændelse, som minder os om, hvor vigtigt det er, at vi hele tiden efteruddanner os i livredning, siger livredderen, der mandag talte forløbet igennem med sine kolleger.

- Umiddelbart ser det nu ikke ud til, at vi skal have ændret på nogle af vores procedurer, siger Bo Kristensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce