Annonce
forside

Seks brande på én dag: Mejetærskere sætter ild til høsten

Fire markbrande, en brand i nogle halmballer og én fabriksbrand i Østjylland. Det var, hvad det blev til på én dag i løbet af torsdag eftermiddag. Vær ekstra forsigtige, opfordrer Brandvæsenet nu. Foto: Annelene Petersen/Scanpix

Mange landmænd bøvler med tørken, når de skal høste. Deres maskiner bliver så varme, at de hurtigt kan antænde en markbrand, hvis landmændene ikke er meget opmærksomme. Hele seks brande blev det til torsdag eftermiddag.

Annonce

AARHUS: Rigtig mange landmænd er i gang med at høste for tiden. Men det er ikke helt ufarligt at køre sine maskiner over markerne i den her tørke.

Det fandt flere landmænd ud af torsdag eftermiddag, da brandvæsenet måtte rykke ud til en række markbrande i Østjylland.

Fire markbrande blev det til på én dag.

Derudover var der brand i nogle halmballer og en fabrik torsdag eftermiddag, men det lykkedes at slukke alle brande forholdvist hurtigt.

Mange af landmændene var hurtige til at reagere, da deres mark begyndte at brande, og flere fik slukket branden på egen hånd eller ved hjælp fra naboer. Andre ringede og fik hjælp af Brandvæsenet.

Det sker kun en dag efter en større markbrand i Søften onsdag eftermiddag, hvor røgen udviklede sig kraftigt og kunne ses flere kilometer væk. Branden blev dog slukket, uden ilden spredte sig til de omkringliggende huse.

Brandvæsenet og Østjyllands Politi opfordrer nu alle landmænd til at være særligt opmærksomme på brandfaren, når de høster. Hvis der alligevel opstår en brand, skal man ringe 112, lige så snart branden begynder.

Hellere ringe én gang for meget, end én gang for lidt. Myndighederne kommer gerne for en sikkerheds skyld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Forpustet AGF-lejr: Hold kæft, det var fedt. Fansene bar os frem

Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce