Annonce
Aarhus

Seks Kiwi-ansatte bortvist og politianmeldt: Snød sig til oddset-kuponer for 80.000 kroner

<p>En større gruppe af Kiwis helt unge medarbejdere i butikken i Grøfthøjparken i Viby havde travlt med at spille på oddset, når de var på arbejde - og undlod at betale for det. Nu er de ikke bare bortvist fra butikken. De er også meldt til politiet. Foto: Axel Schütt.</p>

Seks butiksmedarbejdere i 16-17-års alderen er bortvist og politianmeldt for at have udskrevet oddset-kuponer for 70.000-80.000 kr. uden at betale for dem i Kiwi i Viby.

Ni helt unge medarbejdere er her i sommer blevet bortvist fra deres arbejde i Kiwi i Grøfthøjparken i Viby - og efterfølgende er de fleste af dem meldt til politiet.

Alle havde de - ifølge Kiwi Danmark - udskrevet oddset- og lottokuponer til venner og bekendte uden at tage betaling for det.

Hvor stort et beløb, de ni har svindlet for, er ikke gjort endeligt op endnu.

Annonce

»Foreløbig ser det ud til at være et sted mellem 70.000 og 80.000 kr,« siger Torben Elmgaard, der er indkøbs- og marketingsdirektør i Kiwi.

Drenge og piger bag svindel

Hos Østjyllands Politi oplyser kommunikationsmedarbejder Janni Lundager, at fire - nu tidligere - Kiwimedarbejdere er politianmeldt for svindel med oddset-kuponer i en 14-dages periode i juni. Derudover har Kiwi varslet anmeldelse mod yderligere to. Der er tale om unge mennesker i 16-17 års-alderen af begge køn.

Det var Kiwi selv, der opdagede svindlen ved en af de rutinemæssige og jævnlige afstemninger, hvor man kontrollerer, at indtægterne på Danske Spil-produkter svarer til de udskrevne kuponer.

»Der er tilsyneladende sket det, at en af de ansatte har fået ideen til at begynde at skrive kuponer ud uden at tage betaling for dem, og det har så spredt sig til en række andre unge, der arbejdede i butikken om eftermiddagen,« siger Torben Elmgaard.

Annonce

Usædvanlig sag

Den forklaring, Kiwi har fået, er, at medarbejderne har ladet venner og bekendte slippe for at betale for kuponerne. Om der også er tale om, at de unge selv har villet spille gratis med, er noget af det, man håber, at en politiefterforskning kan vise.

»Det er heldigvis ikke tit, vi har sager som den her,« siger Torben Elmgaard, der ikke har overblik over hvilke gevinster, der er vundet på »gratiskuponerne«.

Hos Danske Spil mindes Morten Hedegaard Hansen, pressemedarbejder gennem 11 år, ikke en lignende sag med så mange involverede.

»Det sker en sjælden gang, at en medarbejder bliver taget i den form for snyd. Det er enkeltstående medarbejdere. Ni medarbejdere som i Kiwi-butikken, det lyder helt usædvanligt,« siger han.

Annonce

Alt spil sat på pause

Hos Kiwi i Grøfthøjparken har man nu - foreløbig - sikret sig effektivt mod, at medarbejdere skulle lade sig friste af muligheden for at udskrive »gratis« oddsetkuponer.

»Vi har midlertidigt lukket helt ned for Danske Spil i butikken i Viby. Det er meldt fra og sat i bero, mens vi får lukket huller i systemet og sikret, at rutinerne er så gode, at der ikke er nogen, der bliver lokket til snyd,« siger Torben Elmgaard og fortsætter:

»Så snart vi har styr på det, vil man igen kunne oddse, tippe og købe lottokuponer i butikken.«

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Danmark

Naturformidler: - Bekymrede borgmestre skulle tage et smut ud i naturen

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce