x
Annonce
Udland

Seks personer smittet med corona er omkommet i Italien

Over 200 personer er testet positive for coronavirus i Italien, og seks smittede er døde. De var alle ældre.

Seks personer smittet med coronavirus har mistet livet i Italien.

Annonce

En 80 år gammel mand, der torsdag blev indlagt på et hospital i Milano, er virussets seneste dødsoffer. Det skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

Den ældre mand blev indlagt torsdag på et hospital i byen Lodi på grund af et hjerteanfald. Samme dag tog hospitalet imod en coronasmittet patient, og ifølge Ansa formodes det, at den 80-årige blev udsat for smitte fra den person.

Den 80-årige blev herefter overflyttet til et hospital i Milano, hvor han senere døde.

Manden var fra den nordlige region Lombardiet, hvor der er registreret flest smittetilfælde. I Lombardiet er antallet af smittede steget til over 170, mens flere end 220 personer er testet positive i alt i Italien.

Det er særligt de seneste dage, at antallet af smittede og døde har taget et hop.

Bekymringen for smittespredning har ført til, at den italienske premierminister, Giuseppe Conte, sent lørdag aften gav ordre om, at indbyggere hverken må forlade eller gå ind i områder, der er ramt af det nylige udbrud.

11 byer er blevet lukket ned. Ti af dem er i Lombardiet, mens den sidste by er i naboregionen Veneto.

Alle omkomne i Italien har været ældre borgere, og flere af dem havde et svækket immunsystem. Søndag omkom en ældre kvinde, der var diagnosticeret med kræft.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce