Annonce
Debat

Selvfølgelig er det synd for minkavlerne: Men med deres milliarderstatning kan vi godt begrave al snak om mink nu

"Selvfølgelig kan man forstå minkavlernes frustrationer over at skulle sige farvel til dagligdagen, og det var for mange avlere en livsdrøm, der blev stoppet med coronapandemien. Men minkavlerne må omvendt også indrømme, at mange var på vej mod konkurs, og mange var allerede gået konkurs, så hele erhvervet var under et voldsomt pres", skriver Finn Raunsbæk. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Først og fremmest skal der lyde en stor tak til DR1 for dokumentaren "Den sidste mink". Det var en udsendelse, der gav stof til eftertanke, og der kan vel ikke længere være nogen tvivl om, at statsminister Mette Frederiksen ikke havde andet valg end at nedlægge mink-erhvervet.

Det må stå klart for enhver efter udsendelsen, at minkavlerne overhovedet ikke havde styr på minkene, der havde fået corona og med stor hastighed smittede andre mink. Avlerne var overhovedet ikke klar over, hvor stor en skandale de var i gang med at skabe, og hvor stor en risiko det havde for folkesundheden, som i øvrigt var under stor bevågenhed fra udlandet.

Jeg ønsker alt godt for minkavlerne, og jeg håber, de må få en god fremtid. Men samtidig mener jeg også – som ganske almindelig dansker – at erstatningen på de godt og vel 19 milliarder kroner er en voldsom erstatning.

Fra det første udbrud blev lokaliseret, rullede smitten som en steppebrand i hele Nordjylland samt en stor del af Vestkysten, og ingen forstod det – heller ikke minkavlerne, der var magtesløse, fordi det spredte sig ukontrollerbart.

Annonce

Selvfølgelig kan man forstå minkavlernes frustrationer over at skulle sige farvel til dagligdagen, og det var for mange avlere en livsdrøm, der blev stoppet med coronapandemien. Men minkavlerne må omvendt også indrømme, at mange var på vej mod konkurs, og mange var allerede gået konkurs, så hele erhvervet var under et voldsomt pres.

Jeg ønsker alt godt for minkavlerne, og jeg håber, de må få en god fremtid. Men samtidig mener jeg også – som ganske almindelig dansker – at erstatningen på de godt og vel 19 milliarder kroner er en voldsom erstatning. Det er det største engangsbeløb, der er udbetalt til landbruget nogensinde. Så skal vi ikke begrave al snak om mink nu?Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Debat

Brev fra Syddjurs til Wermelin: Det nye byråd vil ikke have en naturnationalpark

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce