Annonce
Debat

Selvfølgelig har bugten betydning for, om folk vil bo her: Det er befriende med virksomheder, som tør løfte blikket og tænke på andet end vækst

"Jeg køber argumentationen fuldt ud. For selvfølgelig har Aarhus' indretning, udseende, image, grønne områder og meget mere betydning for, om folk vil bo og arbejde her", skriver Jakob Søgaard Clausen. Arkivfoto: Helle Køhler Holm

DEBAT: Høringsprocessen for den massive udvidelse af Aarhus Havn har indtil videre resulteret i mere end 1.000 høringssvar. Her bidrager ikke kun enkeltpersoner og foreninger, men også virksomheder til debatten om havnens udvidelse.

I Dansk Folkepartis optik er det ubetinget positivt, at så mange engagerer sig i et projekt, som vil ændre Aarhus' udseende fundamentalt. Det er befriende at se, at der i den proces også findes store virksomheder i Aarhus, som tør hæve blikket en smule fra egen bundlinje.

Jeg tænker selvfølgelig på Salling Group og Arla, som i et fælles høringssvar anbefaler, at den massive udvidelse af Aarhus Havn afvises. Det gør de blandt andet med den begrundelse, at et af de største aktiver, Aarhus har, er vores nærhed til både skov og vand.

Annonce

Det har ikke været let for de to store virksomheder at bidrage til debatten med det input.

Fra chefredaktørens kontor på Århus Stiftstidende lyder det fra Jan Schouby, at de to virksomheders bidrag er det rene vrøvl. Redaktørens avis har endvidere fulgt op med en række artikler med fokus på de to virksomheders motiver.

Også Venstre i Aarhus Byråd har reageret med en række spørgsmål målrettet de to virksomheder.

Spørgsmålet er, om forståelsen er nået gennem rådhusets tykke mure til borgmesterkontoret og de fine rådmandskontorer? Vi får se.

Jeg synes, det er ærgerligt. Herfra skal der i stedet lyde ros til de to virksomheder. De fleste andre virksomheder, som har afgivet høringssvar, har alene har fokus på egen snævre økonomiske bundlinje, hvor det hele handler om kunder, drift, produktion, logistik og vækst. Masser af vækst.

Derfor er det forfriskende med meldingen fra Salling Group og Arla. De påpeger i deres høringssvar, at en udvidelse af havnen vil påvirke deres muligheder for at tiltrække nye medarbejdere, hvilket selvfølgelig vil have betydning for egen bundlinje. Men der sker med en argumentation om, at projektet vil ødelægge den sammenhæng mellem by, skov og hav, som vi er så heldige at have i Aarhus.

Og jeg køber argumentationen fuldt ud. For selvfølgelig har Aarhus' indretning, udseende, image, grønne områder og meget mere betydning for, om folk vil bo og arbejde her.

En anden, som bestemt ikke køber de to virksomheders argumentation, er direktøren for Aarhus Havn, Thomas Haber Borch. Han mere end antyder her i avisen, at han mener, de to store virksomheder er uoplyste. I et debatindlæg her i Århus Stiftstidende blæser han endda til kamp mod den misinformation, som han åbenbart mener er udbredt i høringsbidragene fra mange århusianere.

Hvis man mener, at der i debatten er problemer med sandheden, så skulle man måske prøve at se indad og overveje, om man selv aktivt har bidraget til en god proces? Det vil klæde havnedirektøren og andre, som har det svært med høringsprocessen, at være nysgerrig over for århusianernes mange bidrag.

Aarhus' nærhed til kysten, de grønne områder og udsigten over bugten betyder selvfølgelig noget for rigtig mange århusianere. Det har de forstået ved Salling og Arla, mens det fortsat kniber på de fineste kontorer på Aarhus Havn og Århus Stiftstidende.

Spørgsmålet er, om forståelsen er nået gennem rådhusets tykke mure til borgmesterkontoret og de fine rådmandskontorer? Vi får se.

I Dansk Folkeparti har vi i sinde at lytte til de mange gode bidrag, som høringsprocessen kaster af sig. Vi mener nemlig, at århusianerne har ret og pligt til at være med til at udvikle vores by og kommune.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce