Annonce
Erhverv

Selvfølgelig skal smeden også have sit hæve-sænkebord

Torben Ulriksen viser det mobile hæve-sænkebord frem, som han håber, at Tiltman kan sætte i produktion i løbet af 2019. Foreløbig er det funktionelle arbejdsbord forbeholdt virksomhedens egne ansatte. Foto: Michael Svenningsen

Med motorkraft fra en boremaskine har de ansatte hos Tiltman i Odder fået hæve-sænkeborde ude i produktionen. De monterede hjul sørger samtidig for, at smedene også kan flytte deres arbejdsborde rundt på fabrikken.

ODDER: Det er efterhånden mere end 10 år siden, at Torben Ulriksen opfandt en tilt til minigravere, der gør det muligt at arbejde på skrånende og ujævnt underlag.

Tilten er fortsat fundamentet i virksomheden Tiltman i Odder, som i dag producerer omkring 1000 af slagsen om året til primært det danske, svenske og finske marked. Men Torben Ulriksen er en mand med masser af idéer på øverste hylde - og hjemme i skuffen.

Blandt de seneste opfindelser er et hæve-sænkebord til de smede, som står for selve produktionen af tilt. For det er jo ikke kun ude på kontoret, at der er brug for at kunne justere sin arbejdshøjde i løbet af dagen. Det satte tankerne i gang.

- Vi har jo en medarbejder her, der er to meter høj, og for ham er det altså rart, at han har mulighed for at indstille bordet i den højde, som passer til ham, forklarer Torben Ulriksen.

Selve justeringen af højden foregår ved hjælp af en batteridrevet boremaskine, hvor motoren har to gear og kan klare at løfte op til 700 kilo. Hæve-sænkebordet er samtidig mobilt via de monterede hjul, så bordet er let at flytte og sætte sammen med andre borde. For eksempel når der er brug for at arbejde i forskellige højder på det samme emne.

Annonce

Klar til produktion

Når Tiltman sælger sine tilt til mini-gravere, sker det via forhandlere og den svenske samarbejdspartner Steelwrist, som producerer tilt til større maskiner og sælger dem over hele Europa.

- I første omgang skal vi have fundet ud af, hvordan vi skal markedsføre og sælge hæve-sænkebordet? Skal vi gøre det selv eller gennem forhandlere?

- Vi har aldrig haft ansat sælgere eller været særlig opsøgende på kundeområdet. Steelwrist kom selv og bankede på hos os i sin tid. I begyndelsen tog vi ud på messer selv for at promovere vores tilt, men det gør vi ikke mere, siger Torben Ulriksen.

Han håber, at hæve-sænkebordet kommer i produktion i løbet af 2019, hvis markedet vil være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce