Annonce
forside

Selvlært sønderjyde med succes: Bents himmelske herretøj i Hamburg

Klassisk med et tvist. Eventyr Splejset med herremode. Tern udenpå og palmer indeni. Klassisk og praktisk feks til regnvejr udenpå og solskin indeni. Foto: Tahmasbi

Mens kædebutikkerne på byens dyre adresser går rigtig godt, knokler danske Bent Angelo Jensen sig til en god forretning i byens kreative kvarter. Der føler han sig hjemme og har bygget sit eget univers a la edens have.

Hamburg: Når århusianerne er i Hamburg, shopper de ikke bare i de mange kædebutikker, som også findes i Danmark. De lægger ofte vejen gennem berømte Sct Pauli med et særligt fodboldhold og en fortid som sømændenes forlystelseskvarter. Og de kreative butiksområder, som grænser op til. Et af dem er Karolinenviertel.

Der finder man i Marktstrasse 33 den herlige herretøjsbutik Herr Von Eden.

Den sønderjyske designer, Bent Angelo Jensen, står bag de klassiske snit, der har fået et gevaldigt tvist. Inspireret af især 1920-erne, 30-erne og 60-erne fremtryller han jakkesæt og skjorter, der er så kulørte og mønstret sammensatte, at de kræver mandsmod at krybe i. Både dengang og i dag er det androgyne, fælleskønnede populært og sønderjyden går ikke af vejen for at bruge pink blomster og damehatte i sine kollektioner.

- Det går bedre end nogensinde, siger han om sin forretning, der tæller tre butikker.

- Det har ikke været enkelt, men nu går det godt. Jeg har lukket tre af mine seks butikker og tjener mere på de tre, end jeg nogensinde gjorde på de seks, siger en åben og ærlig Bent Angelo Jensen.

- Før var der ikke nogen plan, men nu har mit firma en struktur og jeg har penge i banken, smiler den levende og glade 39-årige.

Han forklarer sin succes med, at han kan lave kvalitet og et design, der matcher de store designere, men til cirka halv pris. Fordi han selv udvælger materialer, tegner og konstruere tøjet. Og får det syet op rundt omkring i Europa.

- Jeg oplever, at de store designere er interesserede i mine ting. De følger mig for at se, hvad jeg nu finder på, siger han.

Hr Von Eden har kunder af alle slags. Både musikere og kunstnere men også business-mænd. Han skal snart en tur til Island for at tage mål af 40 kunder, der skal have personlige fittings.

Hr von Eden - butikkens navn er inspireret af edens have og står for det himmelske og forunderlige. Foto: Tahmasbi
Bent Angelo Jensens sorte negle og tatoverede fingre med store ringe er blevet et brand. Har for m tegniner a la sømandstatoveringer - de fylder meget her i Hamburg. Foto: Tahmasbi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce