Annonce
Sport

Selvmål i Farum: AGF er tilbage i taberens rolle

Magnus Kofod Andersen (8), FC Nordsjælland, Mustafa Amini (8), AGF og Mads Valentin Pedersen (5), FC Nordsjælland, under kampen i Superligaen imellem FC Nordsjælland og AGF i Farum, mandag den 10. december 2018.. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)

Syv minutter før tid scorede Pierre Kanstrup i eget net og sikrede dermed FC Nordsjælland 1-0-sejren over AGF i mandagens Superligakamp.

FODBOLD: Champions League-finalen i 1999, Tysklands 7-1-ydmygelse af Brasilien og 3-3-kampen i Aarhus i 1996.

Der er fodboldkampe, vi aldrig glemmer. Og så er der den slags som blev spillet i Farum mandag.

AGF tabte 0-1 til FC Nordsjælland i en kamp, der kæmpede hårdt med de fire graders celcius, regnvejret og kunstgræsbanen om at være mest trist.

Hjemmeholdet scorede syv minutter før tid. Faktisk var det AGF-anfører Pierre Kanstrup, der var uheldig at sparke bolden i eget net - for anden uge i træk, i øvrigt.

Forsvarsspilleren stak foden ud for at blokere et indlæg fra venstre side. Kontakten var for svag og bolden trillede stille forbi Kasper T. Kristensen.

Og sejren var såmænd fortjent nok. FC Nordsjælland ramte underkanten af overliggeren i første halvleg og spillede sig til de største chancer. Men i bund og grund har ingen fortjent tre point for den slags underholdning, der blev leveret foran 2000 mennesker mandag.

AGF var uden Tobias Sana, der på cheftræner David Nielsens opfordring var blevet i Aarhus. Profilen var kort og godt sat af. Og i målet stod Kasper T. Kristensen, U19-målmanden, i stedet for skadede Oscar Whalley.

Den unge målmand gjorde det fint med en lille håndfuld vigtige redninger, der holdt AGF inde i kampen. Sværere havde holdkammeraterne ude i marken det. De formåede ikke at skabe noget i den anden ende. Ja, i perioder forsøgte de knap nok.

Med nederlaget ligger AGF nummer 11 i Superligaen, fem point fra sjettepladsen. Mandag spillede de sidste kamp i 2018, hjemme mod Hobro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];