Annonce
Østjylland

Selvmordstruet kvinde reddet af socialt medie

Screendump fra Jodel

Natten til tirsdag udspillede der sig et drama med en lykkelig slutning i Randers på det sociale medie Jodel.

ØSTJYLLAND: - På vej ud for at dø. Farvel og tak for denne gang.

Sådan skrev en 26-årig kvinde på det sociale medie Jodel mandag aften omkring klokken 23. Opdateringen blev straks grebet af flere østjyder. De vidste, at kvinden måtte være i Randers eller omegn, da Jodel er bygget sådan op, at man kun får opdateringer, der er udsendt i en radius af 10 kilometer fra en selv.

Flere forsøgte at tale kvinden fra at tage sit eget liv, mens nogle stillede spørgsmålstegn ved, om truslen nu også var seriøst ment.

- Tak fordi I er så søde, men der er ikke mere, fortsatte kvinden, som kunne gemme sin identitet, fordi alle på Jodel optræder anonymt.

Hun lagde et billede op fra Tøjhushaven, og få minutter senere af en stige, der fører ned i vandet ved Kornkajen.

Mellem opdateringerne med de to billeder, valgte en af de andre brugere i tråden at gå ned mod havnen, men det lykkedes ikke for ham at lokalisere kvinden.

Kort tid efter kunne en bruger berette, at kvinden var fundet.

- Vedkommende var på vej i vandet, da vi ankom. Vi holdt hende oppe og ringede til politiet som ankom efter halvandet minut. Vi blev og afgav vidneforklaring, indtil ambulancen kom, skrev brugeren.

Omkring klokken fire i nat blev tråden på Jodel rundet af med en opsamlende status fra en bruger.

- Jodel og Randers viser sig fra sin bedste side! Sender alle mine tanker og al respekt til dem, som var aktive og ufatteligt hurtige til at reagere, men mest af alt til dig, må dette være din vendesten til et dejligt liv #stoltrandrusianer

Annonce

Politiet bekræfter

Tirsdag morgen kunne kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, Janni Lundager, bekræfte, at politiet havde reddet en person ved havnen natten til tirsdag.

- Vi får anmeldelsen klokken 23.56. Da patruljen kommer derned, kan de konstatere, at kvinden, der er 26 år, står på en stige med fødderne under vandoverfladen, fortæller hun og fastslår, at kvinden ikke kom længere ned i vandet end det.

Janni Lundager kan ikke se, hvor anmeldelsen kommer fra udover, at den kommer ind via 112.

Se hele udvekslingen på Jodle ved at bladre herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce