Annonce
Aarhus

Selvpineri: Venstre-boss på skovtur, hvor han skulle have været til Smukfest

Jakob Ellemann-Jensen tog en rundtur på området ved Smukfest, som han skulle have besøgt med sin hustru. Direktionens ordfører, Søren Eskildsen, viste rundt. Foto: Flemming Krogh
Jakob Ellemann-Jensen fik en rundtur i Dyrehaven i Skanderborg, hvor han og tusindvis af festglade mennesker skulle have nydt stemningen til Smukfest, hvis det ikke var for corona.
Annonce

SKANDERBORG: Solskin og høje bøgetræer danner rammen for en gåtur i Dyrehaven, hvor der plejer at være festival på denne tid.

Desværre har corona sat en stopper for dette års festival, så selv om naturen viser sig fra sin smukkeste side, mangler der noget på rundvisningen, som Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen får på området af Søren Eskildsen fra Smukfest.

Fraværet af farverige madboder, øltelte og ikke mindst lyden af musikken fra festivalens mange scener er væk.

- Det er da træls, at Smukfest er aflyst i år. Jeg skulle ellers have været her med min hustru, lød det fra partiformanden, som slentrede gennem området i lyse lærredsbukser og en hvid skjorte.

Et sart sæt tøj, som han ifølge eget udsagn ikke havde valgt, hvis Smukfest var i gang.

Første stop på den korte vandretur i skoven er lysningen foran Bøgescenerne. De to legendariske scener er pillet ned og er erstattet af et stort plateau 45 meter længere væk fra bakken mod øst, hvor festglade mennesker plejer at nyde musikken.

Stengærdet, som mange husker det, er rykket med og er genopført. Bænkene forrest på området ligner også sig selv, selv om de har fået ny planker.

- Bliver der én eller to scener i fremtiden, lyder et bekymret spørgsmål fra Jakob Ellemann-Jensen, der bliver beroliget med, at der vil blive to scener, som der plejer at være på Smukfest.

Annonce

Vigtigt med frivillige

Ellers er 'plejer' ikke et ord, som Søren Eskildsen og de andre folk bag Smukfest tager i munden i denne tid. Smukfest 2020 er som bekendt aflyst. Men mange har valgt at beholde deres billet til 2021, selvom det usikkert, hvordan festivalen kan afvikles til næste år.

Området foran Bøgescenerne er ændret, så der er mere plads til festivalgæsterne, forklarede Søren Eskildsen fra Smukfest, der viste Jakob Ellemann-Jensen rundt i Dyrehaven Direktionens ordfører. Foto: Flemming Krogh

Med det nye sceneområde er rammen for, hvor mange gæster man kan have på Smukfest, udvidet fra 55.000 til over 60.000 gæster. Over en periode på tre år forventer Smukfest gradvist at nå op på 7.500 flere gæster.

- Den nye scene er en stor investering, som vi skal betale af på over nogle år. Det kræver, at vi få mange gæster til Smukfest, men fremtidsudsigten er usikker, lyder det med bekymring i stemmen fra Søren Eskildsen, direktionsordfører fra Smukfest, der er i færd med at søge penge fra statens hjælpepakker i denne tid, så festivalens fremtid er sikret.

Undervejs på turen falder snakken mellem Jakob Ellemann-Jensen og Søren Eskildsen på alle de frivillige, der lægger adskillige arbejdstimer i at skabe en god Smukfest.


Den nye scene er en stor investering, som vi skal betale af på over nogle år. Det kræver, at vi få mange gæster til Smukfest, men fremtidsudsigten er usikker

Søren Eskildsen


- De frivillige er hele fundamentet for Smukfest. Det er faktisk på grund af dem, vi afholder festivalen,siger Søren Eskildsen, som selv begyndte på Smukfest som frivillig campingvagt for omkring 20 år siden.

Skaren af frivillige er bred. Fra 'bankdirektøren, som tjekker armbånd, til rengøringsassistenten, der får ansvar for 120 mennesker' i de dage festivalen afvikles. Mangfoldigheden giver en særlig holdånd, ifølge Søren Eskildsen.

De Omvente Træer får en rolig sommer i denne sæson. Foto: Flemming Krogh

Turen går videre rundt i skovbunden. Forbi de pudsige, omvendte træstammer, og gennem en ny sti, der skal sikre en bedre adgang til Stjernescenen.

Aflysningen af Smukfest 2020 har konsekvenser for de omkring 15.000 frivillige, som må undvære dette års fællesskab, og for dem, der ligesom Søren Eskildsen arbejder med Smukfest til dagligt.

Annonce

Butikker mister penge

De lokale foreninger går glip af seks til syv millioner kroner i indtægter fra festivalen. Skanderborgs erhvervsdrivende mister indtægter i omegnen af 40 millioner kroner.

- Det er mange penge, som foreningerne kommer til at mangle. Utroligt at salg af øl, toasts og gummistøvler i de dage festivalen normalt forløber, kan skabe så store indtægter, funderer venstreformanden.

Turen slutter ved med en lille gave fra Smukfest til partiformanden. En flaske rom og et særligt minde-armbånd. Smukfest 2020 er vævet ind i armbåndet, som aldrig vil komme i brug i Dyrehaven

Jakob Ellemann-Jensen blev begavet med et særligt armbånd efter en rundtur på området ved Smukfest. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Sport

Torsdag aften kan en færøsk by eksplodere i jubel - og en århusiansk forsvarsspiller og hans klub er årsagen

Annonce