Annonce
Sport

Selvsikre VSK: Vi drømmer om at vinde nedrykningsspillet

Marcus Sloth scorede kampens eneste mål skærtorsdag, da VSK vandt over Holbæk. Arkivoto: Axel Schütt

Da påsken sang på sidste vers blev det tid til, at VSK Aarhus skulle have det første nederlag i sæsonen. Men det er ikke noget, der slår holdet ud, for de har fået opbygget både selvtillid og kammeratskab, og det baner vej for højere ambitioner.

FODBOLD: Det er gået dem ganske godt på det sidste, århusianerne i VSK Aarhus. Fire ud af seks kampe har de vundet, blot én har de tabt, og spillerne er begyndt at kende hinanden både på og udenfor banen mener Marcus Sloth, der er angriber og kom til klubben i efteråret.

- Vi er blevet en rigtig godt sammenspillet trup nu, i forhold til i efteråret. Der var vi blandt andet otte nye i startopstillingen, men nu er vi kommet godt ind på hinanden, kender hinanden på banen rigtig godt, og det er det, der har gjort, at vi er blevet et markant bedre hold. Derudover har vi også en ufattelig god kemi på holdet, alle kan med alle og det er også noget, der gavner rigtig meget på fodboldbanen, siger han.

Cheftræner Poul Lyse har flere gange udtalt, at selvtilliden blomstrer i klubben for tiden, og at det er med til, at man ikke skal kigge længe efter sejrene. Spørger man Marcus Sloth, så er der flere grunde til, at spillerne efterhånden tror en del på dem selv.

- Selvtilliden er blevet bygget lidt op efter de to første kampe vi spillede. Vi vandt den første og i den næste spillede vi uafgjort mod Frem, der er forudset til klart at vinde nedrykningsspillet, og det at kunne få point mod dem i en halvskidt kamp, det giver altid selvtillid på rygraden. Og så har vi bare bygget videre på den fra hver kamp, siger han.

Annonce

Et bump på vejen

Sæsonens første nederlag kom 2. påskedag og blev mod Middelfart, der ligger lige over århusianerne i tabellen. Og selvom VSK måtte se sig slået med 4-1, så er det ikke noget, der tager modet fra holdet.

- Ja, vi mødte et bump i mandags, men det er bare en kamp, vi har glemt, og nu skal vi tænke på den næste. Jeg synes overhovedet ikke, det har virket som om, det bekymrer nogen i truppen, siger han.

Da VSK Aarhus slog Holbæk 1-0 skærtorsdag, udtalte Poul Lyse efter kampen, at hvis kampen havde været spillet i efteråret, så havde de sandsynligvis tabt mindst 3-0. Det vidner om, at klubben står noget stærkere end i sidste sæson, og det kan Marcus Sloth sagtens genkende.

- Jeg tror, det er den selvtillid, som Poul selv nævner, som er kommet ind på rygraden. Vi føler i hvert fald selv, at de marginaler, vi ikke havde i efteråret, dem har vi nu. Det er et helt andet hold nu, og folk vil det rigtig meget. Selvfølgelig ville vi det også i efteråret, men lige nu sidder det virkelig uden på tøjet på folk, siger han.

Og den slags selvtillid giver også plads til at drømme stort. På nuværende tidspunkt ligger VSK Aarhus placeret som nummer tre i nedrykningsspillet med otte point op til Frem på førstepladsen, men der har de ikke nødvendigvis tænkt sig at blive.

- Som det ser ud nu, er drømmen klart at vinde nedrykningsrækken, fordi vi netop har fået så god en start. Og ellers er det at bygge noget op til efter sommerferien, hvor vi begynder igen forfra og gerne vil se frem mod oprykningsspil i stedet for nedrykning. Så hvis vi ser lidt længere frem, så går vi i næste sæson klart efter at komme med i oprykningsspillet, siger han.

VSK Aarhus skal igen skal på pointjagt for at få kontakt med holdene over dem, når de får besøg af FC Sydvest på hjemmebane lørdag klokken 13.

2. division

Lørdagens kampprogram for de lokale klubber i 2. division:

13.00 VSK Aarhus - FC Sydvest

13.00 Kolding IF - Aarhus Fremad

15.00 Frem - Odder

15.00 Brønshøj - Brabrand

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce