Annonce
Sport

Selvsikre VSK: Vi drømmer om at vinde nedrykningsspillet

Marcus Sloth scorede kampens eneste mål skærtorsdag, da VSK vandt over Holbæk. Arkivoto: Axel Schütt

Da påsken sang på sidste vers blev det tid til, at VSK Aarhus skulle have det første nederlag i sæsonen. Men det er ikke noget, der slår holdet ud, for de har fået opbygget både selvtillid og kammeratskab, og det baner vej for højere ambitioner.

FODBOLD: Det er gået dem ganske godt på det sidste, århusianerne i VSK Aarhus. Fire ud af seks kampe har de vundet, blot én har de tabt, og spillerne er begyndt at kende hinanden både på og udenfor banen mener Marcus Sloth, der er angriber og kom til klubben i efteråret.

- Vi er blevet en rigtig godt sammenspillet trup nu, i forhold til i efteråret. Der var vi blandt andet otte nye i startopstillingen, men nu er vi kommet godt ind på hinanden, kender hinanden på banen rigtig godt, og det er det, der har gjort, at vi er blevet et markant bedre hold. Derudover har vi også en ufattelig god kemi på holdet, alle kan med alle og det er også noget, der gavner rigtig meget på fodboldbanen, siger han.

Cheftræner Poul Lyse har flere gange udtalt, at selvtilliden blomstrer i klubben for tiden, og at det er med til, at man ikke skal kigge længe efter sejrene. Spørger man Marcus Sloth, så er der flere grunde til, at spillerne efterhånden tror en del på dem selv.

- Selvtilliden er blevet bygget lidt op efter de to første kampe vi spillede. Vi vandt den første og i den næste spillede vi uafgjort mod Frem, der er forudset til klart at vinde nedrykningsspillet, og det at kunne få point mod dem i en halvskidt kamp, det giver altid selvtillid på rygraden. Og så har vi bare bygget videre på den fra hver kamp, siger han.

Annonce

Et bump på vejen

Sæsonens første nederlag kom 2. påskedag og blev mod Middelfart, der ligger lige over århusianerne i tabellen. Og selvom VSK måtte se sig slået med 4-1, så er det ikke noget, der tager modet fra holdet.

- Ja, vi mødte et bump i mandags, men det er bare en kamp, vi har glemt, og nu skal vi tænke på den næste. Jeg synes overhovedet ikke, det har virket som om, det bekymrer nogen i truppen, siger han.

Da VSK Aarhus slog Holbæk 1-0 skærtorsdag, udtalte Poul Lyse efter kampen, at hvis kampen havde været spillet i efteråret, så havde de sandsynligvis tabt mindst 3-0. Det vidner om, at klubben står noget stærkere end i sidste sæson, og det kan Marcus Sloth sagtens genkende.

- Jeg tror, det er den selvtillid, som Poul selv nævner, som er kommet ind på rygraden. Vi føler i hvert fald selv, at de marginaler, vi ikke havde i efteråret, dem har vi nu. Det er et helt andet hold nu, og folk vil det rigtig meget. Selvfølgelig ville vi det også i efteråret, men lige nu sidder det virkelig uden på tøjet på folk, siger han.

Og den slags selvtillid giver også plads til at drømme stort. På nuværende tidspunkt ligger VSK Aarhus placeret som nummer tre i nedrykningsspillet med otte point op til Frem på førstepladsen, men der har de ikke nødvendigvis tænkt sig at blive.

- Som det ser ud nu, er drømmen klart at vinde nedrykningsrækken, fordi vi netop har fået så god en start. Og ellers er det at bygge noget op til efter sommerferien, hvor vi begynder igen forfra og gerne vil se frem mod oprykningsspil i stedet for nedrykning. Så hvis vi ser lidt længere frem, så går vi i næste sæson klart efter at komme med i oprykningsspillet, siger han.

VSK Aarhus skal igen skal på pointjagt for at få kontakt med holdene over dem, når de får besøg af FC Sydvest på hjemmebane lørdag klokken 13.

2. division

Lørdagens kampprogram for de lokale klubber i 2. division:

13.00 VSK Aarhus - FC Sydvest

13.00 Kolding IF - Aarhus Fremad

15.00 Frem - Odder

15.00 Brønshøj - Brabrand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce