Annonce
Sport

Sen scoring gav Brabrand sejren i intenst lokalbrag

Tobias Olesen (tv.) og målscorer Malthe Boesen sekunder inden det hele ender i et lyksaligt mandekram. Foto: Ole Nielsen.
Brabrand har maksimumpoint efter de tre første runder i 2. Division efter lørdagens hårdt tilkæmpede sejr på 1-0 over Aarhus Fremad.
Annonce

FODBOLD: To ubesejrede mandskaber, tidlige århusianske drømme om lidt mere end trøstesløs plasken rundt i sportsligt dødvande i landets tredjebedste fodboldrække. De vil gnave løs af toppen, vil de, både i Aarhus Vest og i nordbyen.

Lørdag eftermiddag tørnede Brabrand og Aarhus Fremad sammen på førstnævntes regnvåde hjemmebane, og værterne kunne efter 90 minutters intenst lokalbrag bryste sig af maksimumpoint i 2. Divisions gruppe 2 efter sæsonens tre første kampe.

En sejr på 1-0 blev det nemlig til for de blåblusede fra Engdalsvej: Det hele afgjort på en scoring i det 86. minut af energiske Malthe Boesen, og det såmænd foran 260 solidt underholdte tilskuere på Brabrand Stadion.

Nogle af de fremmødte mente, at det var ganske fortjent, andre, at den var fedtet hjem, at det var topholdets lod at have heldet på deres side. Ingen kunne dog være uenige om, at det var et afvekslende, til tider yderst velspillet 2. divisionsopgør med chancer i begge ender af banen, hvorfor begge klubber efterfølgende med god ret sagtens kunne argumentere for, at fuld gevinst til netop deres lejr havde været i orden.

Der blev givet og taget i duellerne på Brabrand Stadion. Her er det Fremad-anfører Mike Vestergaard og hjemmeholdets Anton Søjberg. Foto: Ole Nielsen.
Annonce

Fremad bedst med bolden

Det lignede nu mest af alt en målløs pointdeling, da uret oppe på den digitale måltavle forpustet satte et sidste ryk ind, men så tabte gæsterne hovedet - og bolden - hvilket bragte ubalance i en fremadstormende flok, og Malthe Færge kunne derfor centre fladt ind foran målet, hvor store Malthe Boesen kunne sætte en inderside på, score til 1-0.

I bund og grund var Fremad på dagen det bedst spillende hold med hele deres offensivt begavede armada - konstant farlige Christian Nissen og Frederik Høgh, driblestærke Rune Friis og midtbanestyrende Mike Vestergaard - og de havde rigeligt med muligheder undervejs, også efter Brabrands sene føringsmål, men kom ikke tættere på end Nissens stolpeskud i første halvleg.

Omvendt spillede sejrherrerne med vanlig stor fysisk pondus, og havde også deres perioder, deres åbne chancer. Det hjalp på Brabrands farlighed, at Mike Kaljo blev skiftet ind i anden halvleg, han gjorde i den grad ondt på de stribede, som han også gjorde for mindre end fjorten dage siden i pokalturneringen, hvor angriberen med to fuldtræffere afgjorde den kamp i forlænget spillet.

Lørdag var det Malthe Boesen, der blev dagens helt, og satte en tyk streg under, at det lige nu er Brabrand, der er byens nummer to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce