Annonce
Debat

Send kontanthjælpsmodtagere ud til de isbelagte søer: Kommunen må oppe sig og kontrollere tykkelsen

"Som udgangspunkt er det forbudt at bevæge sig ud på isen, eneste undtagelse er, hvis kommunen har taget en kontrolmåling og skiltet med, at isen er sikker. Derfor lyder det jo også nærmest som en upassende joke, at kommunen ikke har ressourcer til at kontrollere istykkelsen på vores søer i kommunen", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Skal det koste menneskeliv, inden kommunen eller andre kontrollerer istykkelsen på vores søer i Aarhus Kommune? Rystende læsning i Stiften 6. februar, at der ikke bliver sat advarselsskilte op ved vores søer, om man kan gå ud på isen eller ej.

Vi skal have sat advarselsskilte op ved vores søer, hvis søen er isbelagt, og den er farlig at bevæge sig ud på, men vi skal også have skiltene udskiftet, hvis isen er forsvarlig, og eventuelt, at man kan løbe på skøjter på den. Som udgangspunkt er det forbudt at bevæge sig ud på isen, eneste undtagelse er, hvis kommunen har taget en kontrolmåling og skiltet med, at isen er sikker.

Derfor lyder det jo også nærmest som en upassende joke, at kommunen ikke har ressourcer til at kontrollere istykkelsen på vores søer i kommunen. Man kan mene meget, men kommunen har vel i princippet en forpligtelse til at kontrollere istykkelsen på vores søer og opsætte skilte, eller har den? Noget, man altid har gjort for at mindske risikoen for ulykker. Og samtidig også til stor glæde for dem, som ønsker at løbe på skøjter.

Annonce


Også til andre områder, hvor der er manglende ressourcer, burde kontanthjælpsmodtagere sættes i arbejde og gøre en indsats for deres kontanthjælp. Det kan være hjælp til selvhjælp ved, at man kommer ud blandt andre mennesker og på længere sigt kan få sig et arbejde.


Østjyllands Politi advarer også mod at gå ud på de isbelagte søer, det kan være forbundet med livsfare. Derfor er det også en tvingende nødvendighed, at vi får løst dette her problem omkring skiltning ved vores søer, og skiltene ligger på lager et eller andet sted, så det er begrænset, hvad der skal bruges af ressourcer.

Man må spørge sig selv, hvad kommunen snart har ressourcer til. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke har ressourcer til at få kontrolleret vores søers istykkelse.

Som tidligere nævnt i et læserbrev om manglende saltning på vores fortove og cykelstier påpegede jeg, at man har mange arbejdsløse eller kontanthjælpsmodtagere, som kunne være med til at løse denne opgave og give kommunen en hjælpende hånd. Også til andre områder, hvor der er manglende ressourcer, burde kontanthjælpsmodtagere sættes i arbejde og gøre en indsats for deres kontanthjælp. Det kan være hjælp til selvhjælp ved, at man kommer ud blandt andre mennesker og på længere sigt kan få sig et arbejde.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Folketingsmedlem og skolepædagog: Det er på tide at sikre minimumsnormeringer i SFO’erne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

AGF

Stortalent sikrede point for AGF's U19-drenge: Lynede i debut

Annonce