Annonce
Aarhus

Seniorhåndbold sat på pause: Konsulent frygter for medlemstallet

AGFs 2. divisions herrer, der her ses i en pokalkamp mod Skanderborg Håndbold, er et af de hold, der bliver berørt af den nuværende pause, der løber frem til 22. november. Foto: Ole Nielsen.
De seneste restriktioner i forhold til forsamlingsforbuddet har sat breddehåndbolden på en ny prøve. Ungdommen må fortsat spille og træne, mens seniorhåndbold til og med 2. division er sat på pause til 22. november.

HÅNDBOLD: På den ene side er man lettet. På den anden side frygter man, at håndbolden står overfor en af sine største udfordringer under coronakrisen.

Fredagens ændring af forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 kommer til at ramme håndboldens virke i efteråret.

Børn og unge op til U19 kan fortsætte med at spille deres sport, mens bredden i seniorhåndbold bliver ramt af de nye restriktioner og sat på pause frem til 22. november.

Annonce

De må fortsat spille

Børn og unge op til U19 må fortsat træne og spille kampe.

1. division og ligahåndbold i seniorrækkerne.

Embed:Spørgsmål og svar om de nye retningslinjer
https://www.haandbold.dk/nyheder-og-presse/nyheder/spoergsmaal-og-svar-om-de-nye-retningslinjer/

Kun 1. division og liga er undtaget på seniorplan og må stadig træne og spille kampe.

- Jeg kan mærke en lettelse rundt omkring i foreningerne over, at børn og unges dagligdag kan fortsætte, siger Lars Møller, der er udviklingskonsulent i Jydsk Håndbold Forbunds kreds 5 i Østjylland.

- For os er det også en anerkendelse af den betydning, som håndbold har for børn og unge socialt set. Det har stor betydning for børn, at de fortsat har en dagligdag i deres sport, siger Lars Møller og tilføjer, at man rundt i klubberne er ved at se på, hvordan man tilpasser sig den nye dagsorden.

Største fare for seniorhåndbold

Konsulenten lægger dog ikke skjul på, at han sidder med en lidt ambivalent følelse.

Han er glad på børn og unges vegne, men forstår også den frustration, der findes i seniormiljøet, hvor der foreløbigt er lukket ned for al aktivitet for seniorhold til og med 2. division.

- Jeg må indrømme, at jeg er nervøs i forhold til seniorhåndbold på grund af den usikkerhed, der er omkring det hele lige nu. Det handler jo ikke bare om kampe. Det er også træningsmæssigt, at man bliver lagt ned, siger Lars Møller og tilføjer, at det er et faremoment i forhold til at fastholde spillerne i klubberne.


Jeg må indrømme, at jeg er nervøs i forhold til seniorhåndbold på grund af den usikkerhed, der er omkring det hele lige nu. Det handler jo ikke bare om kampe. Det er også træningsmæssigt, at man bliver lagt ned

Lars Møller


- Alle oplevede den første fase af coronakrisen som en helt særlig tid. Nu var sporten endelig kommet i gang igen med at spille, men nu bliver det så lukket ned igen. Ikke bare for kamp, men også for træning. Hvis det kommer til at strække sig over en længere periode, så kan jeg godt frygte, at vi står overfor den værste krise for seniorhåndbold under corona, siger han.

Annonce

Smittetrykket er størst

AGF Håndbold er en af de største klubber i Aarhus på ungdom og seniorsiden. Klubbens bestyrelsesformand Jakob Haldrup siger, at han ærgrer sig over den nye situation, men understreger, at klubben er klar til at gøre sit for at hjælpe med at komme coronaen til livs.

- Jeg har en lidt ambivalent følelse omkring det hele. På den ene side er det dejligt for vores ungdomsspillere, at de kan fortsætte med at træne og spille kampe. På den anden side er det også den del af befolkningen, som jeg har forstået det, hvor smittetrykket er størst, så jeg synes, at seniorhåndbold er blevet hårdt ramt, siger bestyrelsesformanden.

Annonce

Kun 1. division må træne

Som situationen er lige nu, så er det kun klubbens 1. divisions kvinder, som fortsat må dyrke deres sport på seniorsiden. Klubben er lige nu ved at undersøge muligheden for om de andre hold kan få lov til at lave specialtræning for op til ni spillere og en træner, hvis der er interesse for det.

Om de nye restriktioner kommer til at få betydning for antallet af medlemmer er fortsat svært at sige. Jakob Haldrup kan dog fortælle, at de op til denne sæson har set et dyk i antallet af medlemmer på ungdomssiden.

- Om det er fordi vi ikke har reklameret nok eller om forældre har sagt, at de ikke synes, at deres børn skal dyrke en kontaktsport her i 2020 og 2021, skal være usagt, men vi kan se, at antallet er dykket, siger formanden.

På seniorsiden har der dog ikke været antydninger af et dyk. Her har AGF gennem flere sæsoner haft fire hold på både herre og kvindesiden.

Annonce

2. division sat på pause

Seniorhåndbolden er bygget op på et system, hvor der både er op- og nedrykninger. Det kan specielt komme på prøve i 2. division, hvor man befinder sig på kanten til det semiprofessionelle.

Med den nuværende turneringspause, der løber frem til 22. november bliver flere østjyske hold berørt. Hos herrerne drejer det sig om syv hold i de to 2. divisionspuljer, mens det hos kvinderne rammer fire mandskaber.

De bliver ramt

Følgende hold i 2. division bliver ramt af pausen i håndbold

Herrer:

Pulje 1: HEI 2, Hammel og Nørre Djurs

Pulje 2: Odder, AGF, Hørning og Viby IF

Kvinder:

Pulje 2: VRI, Skovbakken 2, Skanderborg 2 og Brabrand.

Følgende seniorrækker bliver også lukket ned på herrer og kvindesiden:

3. division, Jyllandsserie, Serie 1, Serie 2 og Serie 3

- Hvis det viser sig, at pausen "bare" lyder på de fire uger, så er jeg sikker på, at vi nok skal få løst at spille de ekstra kampe. Bliver det en længerevarende pause, så tror jeg ikke, at det bliver op- og nedrykning, der bliver det største spørgsmål, så bliver det nærmere, hvem der skal spille kampene? Derfor håbe jeg også af hele mit håndboldhjerte, at det ikke bliver en ny lang pause, siger udviklingskonsulent hos Jydsk Håndbold Forbund, Lars Møller.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGFs matchvinder er snart kontraktfri: - Jeg vil ikke tale om min fremtid

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Debat

Det bliver værre og værre på sygehusene: Det kan vi ikke byde hverken patienter eller personale

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Aarhus

Sympatisk men urealistisk: Forslag om at flytte udsalg bliver skudt ned

Annonce