Annonce
Aarhus

Seniorhåndbold sat på pause: Konsulent frygter for medlemstallet

AGFs 2. divisions herrer, der her ses i en pokalkamp mod Skanderborg Håndbold, er et af de hold, der bliver berørt af den nuværende pause, der løber frem til 22. november. Foto: Ole Nielsen.
De seneste restriktioner i forhold til forsamlingsforbuddet har sat breddehåndbolden på en ny prøve. Ungdommen må fortsat spille og træne, mens seniorhåndbold til og med 2. division er sat på pause til 22. november.

HÅNDBOLD: På den ene side er man lettet. På den anden side frygter man, at håndbolden står overfor en af sine største udfordringer under coronakrisen.

Fredagens ændring af forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 kommer til at ramme håndboldens virke i efteråret.

Børn og unge op til U19 kan fortsætte med at spille deres sport, mens bredden i seniorhåndbold bliver ramt af de nye restriktioner og sat på pause frem til 22. november.

Annonce

De må fortsat spille

Børn og unge op til U19 må fortsat træne og spille kampe.

1. division og ligahåndbold i seniorrækkerne.

Embed:Spørgsmål og svar om de nye retningslinjer
https://www.haandbold.dk/nyheder-og-presse/nyheder/spoergsmaal-og-svar-om-de-nye-retningslinjer/

Kun 1. division og liga er undtaget på seniorplan og må stadig træne og spille kampe.

- Jeg kan mærke en lettelse rundt omkring i foreningerne over, at børn og unges dagligdag kan fortsætte, siger Lars Møller, der er udviklingskonsulent i Jydsk Håndbold Forbunds kreds 5 i Østjylland.

- For os er det også en anerkendelse af den betydning, som håndbold har for børn og unge socialt set. Det har stor betydning for børn, at de fortsat har en dagligdag i deres sport, siger Lars Møller og tilføjer, at man rundt i klubberne er ved at se på, hvordan man tilpasser sig den nye dagsorden.

Største fare for seniorhåndbold

Konsulenten lægger dog ikke skjul på, at han sidder med en lidt ambivalent følelse.

Han er glad på børn og unges vegne, men forstår også den frustration, der findes i seniormiljøet, hvor der foreløbigt er lukket ned for al aktivitet for seniorhold til og med 2. division.

- Jeg må indrømme, at jeg er nervøs i forhold til seniorhåndbold på grund af den usikkerhed, der er omkring det hele lige nu. Det handler jo ikke bare om kampe. Det er også træningsmæssigt, at man bliver lagt ned, siger Lars Møller og tilføjer, at det er et faremoment i forhold til at fastholde spillerne i klubberne.


Jeg må indrømme, at jeg er nervøs i forhold til seniorhåndbold på grund af den usikkerhed, der er omkring det hele lige nu. Det handler jo ikke bare om kampe. Det er også træningsmæssigt, at man bliver lagt ned

Lars Møller


- Alle oplevede den første fase af coronakrisen som en helt særlig tid. Nu var sporten endelig kommet i gang igen med at spille, men nu bliver det så lukket ned igen. Ikke bare for kamp, men også for træning. Hvis det kommer til at strække sig over en længere periode, så kan jeg godt frygte, at vi står overfor den værste krise for seniorhåndbold under corona, siger han.

Annonce

Smittetrykket er størst

AGF Håndbold er en af de største klubber i Aarhus på ungdom og seniorsiden. Klubbens bestyrelsesformand Jakob Haldrup siger, at han ærgrer sig over den nye situation, men understreger, at klubben er klar til at gøre sit for at hjælpe med at komme coronaen til livs.

- Jeg har en lidt ambivalent følelse omkring det hele. På den ene side er det dejligt for vores ungdomsspillere, at de kan fortsætte med at træne og spille kampe. På den anden side er det også den del af befolkningen, som jeg har forstået det, hvor smittetrykket er størst, så jeg synes, at seniorhåndbold er blevet hårdt ramt, siger bestyrelsesformanden.

Annonce

Kun 1. division må træne

Som situationen er lige nu, så er det kun klubbens 1. divisions kvinder, som fortsat må dyrke deres sport på seniorsiden. Klubben er lige nu ved at undersøge muligheden for om de andre hold kan få lov til at lave specialtræning for op til ni spillere og en træner, hvis der er interesse for det.

Om de nye restriktioner kommer til at få betydning for antallet af medlemmer er fortsat svært at sige. Jakob Haldrup kan dog fortælle, at de op til denne sæson har set et dyk i antallet af medlemmer på ungdomssiden.

- Om det er fordi vi ikke har reklameret nok eller om forældre har sagt, at de ikke synes, at deres børn skal dyrke en kontaktsport her i 2020 og 2021, skal være usagt, men vi kan se, at antallet er dykket, siger formanden.

På seniorsiden har der dog ikke været antydninger af et dyk. Her har AGF gennem flere sæsoner haft fire hold på både herre og kvindesiden.

Annonce

2. division sat på pause

Seniorhåndbolden er bygget op på et system, hvor der både er op- og nedrykninger. Det kan specielt komme på prøve i 2. division, hvor man befinder sig på kanten til det semiprofessionelle.

Med den nuværende turneringspause, der løber frem til 22. november bliver flere østjyske hold berørt. Hos herrerne drejer det sig om syv hold i de to 2. divisionspuljer, mens det hos kvinderne rammer fire mandskaber.

De bliver ramt

Følgende hold i 2. division bliver ramt af pausen i håndbold

Herrer:

Pulje 1: HEI 2, Hammel og Nørre Djurs

Pulje 2: Odder, AGF, Hørning og Viby IF

Kvinder:

Pulje 2: VRI, Skovbakken 2, Skanderborg 2 og Brabrand.

Følgende seniorrækker bliver også lukket ned på herrer og kvindesiden:

3. division, Jyllandsserie, Serie 1, Serie 2 og Serie 3

- Hvis det viser sig, at pausen "bare" lyder på de fire uger, så er jeg sikker på, at vi nok skal få løst at spille de ekstra kampe. Bliver det en længerevarende pause, så tror jeg ikke, at det bliver op- og nedrykning, der bliver det største spørgsmål, så bliver det nærmere, hvem der skal spille kampene? Derfor håbe jeg også af hele mit håndboldhjerte, at det ikke bliver en ny lang pause, siger udviklingskonsulent hos Jydsk Håndbold Forbund, Lars Møller.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Tag med på en togtur, Gert Bjerregaard: Letbanen er ikke totalt forældet, men fremtiden for kollektiv trafik

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce