Annonce
AGF

Serbisk kantspiller er landet i AGF: En hård negl, der ikke falder bagover af snakken om presset i AGF

Milan Jevtovic er ny mand i AGF. Her får serberen sig en lille snak med Casper Højer Nielsen under torsdagens træningspas. Foto: Axel Schütt.
27-årige Milan Jevtovic havde torsdag første arbejdsdag i AGF. Serberen ved godt, at det efter danske forhold er en stor klub, han er kommet til, men lader sig ikke just dupere af presset udefra.
Annonce

FODBOLD: Det er den diplomatiske udgave af en serbisk kantspiller, der her efter sin første officielle arbejdsdag på græs i AGF, solen i ryggen, sved på panden, lægger an til et smøret grin, men behersker sig, holder det nede på et overbærende smil, da han får det klassiske spørgsmål fra skriverkarlen omkring presset i Aarhus, AGF kontra Røde Stjerne, storklubben i hjemlandet, som han har spillet 24 kampe og scoret seks gange for.

- Det bliver ikke noget problem, kommer det fra Milan Jevtovic, da han får at vide, at der efter danske forhold faktisk er rimelig tryk på fodboldfeber-kedelerne i Aarhus.

Du er god til at håndtere pres udefra?

- Ja, det er jeg.

Den 27-årige kantspiller, der har skrevet under på en fire-årig kontrakt med AGF, kæmper for at holde grimasse-balancen. Ikke grine, ikke grine. Det lykkes.

- I Røde Stjerne er alle under et enormt pres. Da jeg var der spillede vi, tror jeg,  52 kampe i træk uden at tabe, men da vi så endelig gjorde det, blev det betragtet som om, at vi aldrig havde vundet de andre kampe. Der er en forventning, at alle giver alt hver eneste gang, at alle kampe bliver vundet. Det er specielt, kommer det fra kantspilleren.

- En klub som Røde Stjerne skal altid med i gruppe spillet i Champions League. Europa League var ikke godkendt. Altså vi slog Liverpool på hjemmenbane, men tabte vi den næste kamp var det hurtigt glemt. Så var der ballade. Når du har været i Røde Stjerne, er du klar til alt, smiler han videre.

Annonce

Dansk er bedre end norsk

Tidligere AGF'ere fra Balkan som serbiske Aleksandar Jovanic og kroatiske Dino Mikanovic har haft samme indgangsvinkel, når de har skulle sætte ord på forskellen mellem det kolde Danmark og det varmblodede Balkan.

Sidstnævnte kunne dog ikke holde på formerne, fik et decideret et grineflip, da han blev bedt om at beskrive presset i Aarhus-klubben, men det er en helt anden sag.

Tilbage til AGF's friske aktiv. Milan Jevtovic ved godt, hvad det er, han går ind til ved at skifte til en skandinavisk arbejdsgiver.

Han har tidligere tørnet ud for to norske klubber: Bodø/Glimt i et halvt år i 2016, mens han nåede et helt år hos Rosenborg i 2017. Hos Bodø/Glimt blev det til otte scoringer i 23 kampe, mens det hos Rosenborg blev til 13 scoringer og syv oplæg i 41 kampe.


I Røde Stjerne er alle under et enormt pres. Da jeg var der spillede vi, tror jeg, 52 kampe i træk uden at tabe, men da vi så endelig gjorde det, blev det betragtet som om, at vi aldrig havde vundet de andre kampe. Der er en forventning, at alle giver alt hver eneste gang, at alle kampe bliver vundet


Så det der med at falde til i en helt ny fodboldkultur, har han vist sig sig ganske kapabel til.

- Ja, jeg har haft nogle gode oplevelser begge steder, og derfor kender jeg også til den danske liga. Jeg tænker, at det er en bedre og stærkere liga end den norske, og det er en rigtig god chance for mig. Jeg havde succes i Norge, så det kan jeg også få her.

Han beskriver sig selv som en klassisk kantspiller, der rigtig gerne vil udfordre én-mod-én, så han efterfølgende kan servicere medspillere og holdet med assists og scoringer.

- Jeg spiller meget direkte. Jeg har set AGF seneste fem kampe, og spillestillen passer perfekt til mig. Det er et hold, der gerne vil komme over kanterne og som skaber mange chancer, siger han.

Annonce

Gersbach og Jensen som rådgivere

I Rosenborg spillede Jevtovic sammen med australske Alex Gersbach. Og de snakke de to havde sammen op til skiftet, bekræftede ham i, at AGF var den rette klub at komme til, når nu der ikke umiddelbart var spilletid i sigte i Røde Stjerne.

- Vi spillede samme i et år oppe i Norge, og jeg snakkede med ham om klubben, holdkammeraterne, det hele. Han sagde god for det hele, roste AGF, og det var vigtigt for mig at høre, kommer det fra Jevotvic, der også er blevet ledt i samme retning af den tidligere Brøndby-spiller Mike Jensen, som han ligeledes spillede sammen i Rosenborg, ligesom de to også var på samme holdkort i cypriotiske Apoel Nicosia, da Jevtovic i en periode var lejet ud til klubben.

- Vi snakkede meget om dansk fodbold. Han fortalte mig, at AGF er en stor klub i Danmark og i de seneste år bare er blevet bedre og bedre. Han sagde, at jeg ville elske at spille her, kommer det fra Jevtovic.

Annonce

Serbere dør med støvlerne på

Cheftræner David Nielsen satte efter træningspasset følgende karakteristik på serberen, der kan spille på begge kanter - og altså skal tage over, hvor Mustapha Bundu og Jakob Ankersen slap.

- Milan er jo typisk østeuropæer. Han arbejder benhamrende hårdt, er altopofrende. Han er en hård negl, lød det fra Nielsen.

Det kan den af statur vævre Jevtovic godt nikke godkendende til. Han er ikke kun en offensiv sprællemand. Han går til stålet. Vil vinde for enhver pris.

- Jeg giver mig altid 100 procent for eneste bold. Det er sådan, jeg spiller, og det er sådan, jeg har lært at spille, siger han.

Milan Jevtovic kan få sin debut for AGF, når århusianerne 27. august møde finske FC Honka Espoo i Europa League-kvalifikationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Østjylland

Adskillige anmeldelser om spøgelsesbilist på motorvejen: 21-årig anholdt i det forkerte spor

Annonce