Annonce
forside

Serie-lommetyv taget på fersk gerning: Mistænkt for mindst ni lommetyverier

Østjyllands Politi har fanget en 33-årig mand, som de mistænker for at stå bag en stor del af de lommetyverier, der har plaget gæster på banegården i Aarhus. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

33-årig mand er anholdt og sigtet for ni tilfælde af lommetyverier primært begået på banegården i Aarhus.

Annonce

AARHUS: Banegården i Aarhus har den seneste tid været plaget af lommetyve, men nu ser det ud til at politiet har fået fat i en af de mere flittige af slagsen.

En 33-årig mand med polsk statsborgerskab blev tirsdag anholdt på banegården, efter et par betjente havde fået øje på ham ved billetautomaterne på banegården.

Fremgangsmåden ved flere af lommetyverierne var nemmelig temmelig ens.

- Vi kunne se et tydeligt mønster i, hvordan tyverierne foregik. Gerningsmanden stod tæt på borgere ved billetautomaten, eller når de var inde at handle, aflurede deres pinkode og fulgte så efter dem ind i toget og stjal deres kort. Derefter er flere kort blevet misbrugt for flere tusinde kroner, siger vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard i en pressemeddelse.

Annonce

Han kan stå bag flere tyverier

Den 33-årige mand blev observeret af et par betjente, og han fulgte nøjagtig ovenstående procedure, og derfor blev han anholdt og sigtet for forsøg på tyveri.

- Foreløbigt mistænker vi manden for ni forskellige episoder begået på og omkring banegården over en længere periode. Blandt andet har vi set videoovervågning igennem, hvor vi kan se, at han har været på de steder og tidspunkter, hvor der er fundet lignende lommetyverier sted. Så det fremstiller vi ham for onsdag. Vi har fortsat et stort efterforskningsarbejde at gøre, for vi kan ikke afvise, at han står bag flere tyverier, siger Carsten Kousgaard.

Østjyllands Politi opfordrer folk til at være opmærksomme, når de hæver penge, køber billet eller er inde at handle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Frederik Tingager efter AGFs sejr over FCK: - Det giver genlyd at slå de store hold

Annonce