Annonce
forside

Serie-pyroman: Ung mand tiltalt for at stå bag 57 brande i Aarhus

57 brande i Aarhus synes opklaret, efter at Østjyllands Politi har tiltalt en 24-årig mand for at stå bag dem alle. Foto: Martin Ravn

Østjyllands Politi er klar med et omfattende anklageskrift mod en 24-årig mand, der gennem længere tid har siddet varetægtsfængslet. Manden er nu tiltalt for at stå bag ikke færre end 57 brande rundt omkring i Aarhus.

AARHUS: En 24-årig mand er tiltalt for at stå bag hele 57 brande i Aarhus-området sidste år.

De fleste af brandene blev påsat i Brabrand, men den 24-årige har ifølge tiltalen også været på spil i Viby, Åbyhøj og Tilst.

Det var en brand på Sødalskolen om aftenen den 21.oktober 2017, som endte med at lede politiet på sporet af gerningsmanden, da der blev offentliggjort en overvågningsvideo fra skolen med en hætteklædt person. Kort tid efter henvendte en borger sig til politiet, som mente at genkende manden på videoen.

Da politiet tog kontakt til den 24-årige, erkendte han straks, at han havde sat ild på skolen. Desuden fortalte han politiet om en række andre brande, han har stået bag i området.

Han indrømmede blandt andet at have sat ild til en spejderhytte i Brabrand, en lagerhal i Tilst, en institution i Brabrand samt en række andre mindre og større brande.

Ingen personer kom til skade ved brandene, men flere steder er der sket skader for flere hundredetusinde kroner.

I otte af de 57 sager tiltales han kun for forsøg på brandstiftelse, da ilden ikke nåede at tage fat. Den tiltalte har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Forud for tiltalen er der gået et omfattende arbejde for både politi og anklagemyndighed, da omfanget af brandstiftelserne har været stort.

- Den 24-årige har selv været med til at udpege alle de mange steder, han har sat ild til. Hans forklaringer er meget troværdige og passer sammen med de efterforskningsresultater, politiet er nået frem til. Så vi er ikke i tvivl om, at vi har fat i den rigtige, siger anklager Jhin Lee.

Sagen med de mange påsatte brande kommer for Retten i Aarhus onsdag 30. maj. Anklagemyndigheden vil påstå anbringelse på en sikret afdeling, såfremt den 24-årige bliver dømt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce