x
Annonce
Aarhus

Sex-læge kunne være stoppet før: Forening vil ændre hul i loven

<p>Arkivfoto: Jens Thaysen</p>

Hul i lovgivningen betød, at 49-årig læge kunne fortsætte efter sex-krænkelse, da han var psykoterapeut, og det skal ændres, siger Dansk Psykoterapeutforening.

Allerede for flere år siden kunne den 49-årige læge, der mandag ved Retten i Aarhus blev dømt for seksuelt misbrug af en patient, være blevet stoppet.

Annonce

Men et hul i loven gjorde det muligt for ham at fortsætte med at krænke kvindelige patienter. Det siger Dansk Psykoterapeutforening til DR Østjylland.

Allerede i 2001 ekskluderede Dansk Psykoterapeutforening lægen, fordi han havde krænket en kvindelig patient.

Foreningen advarede Sundhedsstyrelsen om lægen, men styrelsen gjorde ikke mere ved sagen, fordi manden dengang arbejdede som psykoterapeut og ikke som læge.

Dansk Psykoterapeutforenings medlemmer er nemlig uddannet på private institutter, som er evaluerede og godkendte, men de har ikke nogen offentlig autorisation.

Derfor blev eksklusionen ikke offentliggjort på Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor man behandler klager over behandlingen i sundhedssystemet.

Et hul i loven, der skal ændres, siger formanden for Dansk Psykoterapeutforening, Pia Jeppesen.

»Det er simpelthen for at sikre større gennemsigtighed, hvis en af vores psykoterapeuter eller en anden bliver ekskluderet,« siger hun til DR Østjylland.

For tiden behandler partierne i folketinget en lov om autorisation for sundhedspersonale, og sundhedsordfører Liselotte Blixt fra Dansk Folkeparti er enig med psykoterapeuterne.

»Når man arbejder med mennesker, bør man jo kunne stå i det register, så det er synligt, uanset hvor man arbejder,« siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med håndjern og hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce