Annonce
Debat

Sexisme: Er der en kvinde til stede?

"Jeg møder selv disse stereotyper i min hverdag, og jeg tror, jeg taler for alle piger, når jeg siger, at det at være pige påvirker den måde, man bliver set på. Jeg arbejder i et byggemarked, og her møder jeg ofte kommentarer som "er der en mand til stede?" eller "det er da lidt pinligt at få hjælp af en pige"," skriver Amalie Holst Jensen. Privatfoto: Stefan Cavalieri
Annonce

DEBAT: Sofie Linde pustede nyt liv i sexismedebatten – jeg vil gerne brede den ud. For det handler om mere end klamme kommentarer om blowjobs. Det handler om, at vi stadig i 2020 bedømmer piger på deres køn og ikke på deres interesser og evner.

Jeg møder selv disse stereotyper i min hverdag, og jeg tror, jeg taler for alle piger, når jeg siger, at det at være pige påvirker den måde, man bliver set på. Jeg arbejder i et byggemarked, og her møder jeg ofte kommentarer som "er der en mand til stede?" eller "det er da lidt pinligt at få hjælp af en pige".

Det er alt sammen kommentarer fra voksne mænd, der føler, at det rammer deres maskulinitet at blive hjulpet af en anden, de ikke ser som værende på deres niveau. Det, at jeg ikke er en mand, påvirker i deres øjne mine evner.


Men kan det være rigtigt, at vi i 2020 stadig baserer folks evner på deres køn og ikke på det, som det rent faktisk handler om? Nemlig deres evner.


Fokus på evner og interesser er helt centralt i De Grønne Pigespejderes arbejde. Under sloganet "piger, der tør" skaber vi ledere, der går forrest i en verden, hvor der mangler kvindelige ledere. Derfor er jeg stolt af at være en del af "Girls Act", en konference, som De Grønne Pigespejdere inviterer til. Konferencen har oplægsholdere og deltagere, der alle har fokus på stærke kvindefællesskaber og på at nedbryde stereotyper.

Her viser vi, at piger kan alt – hvis bare vi får lov. Kønsroller, der er forældede. For alle roller er drengeroller. Og alle roller er pigeroller.

Desværre bliver der stadig i verdens 14. mest ligestillede land gjort forskel. Og forskellen er en, som alle piger mærker gennem deres opvækst. Piger kan sidde inde og tegne, mens drengene kan gå ud og spille fodbold.

Hvis du som pige mod forventning vil med ud og spille fodbold og på den måde bliver beskidt, bliver du kaldt en vild pige eller en drengepige.

Men kan det være rigtigt, at vi i 2020 stadig baserer folks evner på deres køn og ikke
på det, som det rent faktisk handler om? Nemlig deres evner.

Ja, der er en kvinde til stede – der var du heldig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Aarhus

Borgmester er foruroliget over coronaudvikling i Aarhus: Alle unge bør testes

Annonce