Annonce
Indland

SF: Afskaffelse af kontanthjælpsloft er stadig ultimativt krav

Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Pia Olsen Dyhr siger efter forvirring, at kontanthjælpsloftet skal væk, hvis SF skal stemme for finansloven.

Der herskede en del forvirring om SF's holdning til at afskaffe kontanthjælpsloftet, efter at partiet onsdag kom ud fra regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet.

Nu præciserer SF-formand Pia Olsen Dyhr, at SF holder fast i partiets ultimative krav om, at kontanthjælpsloftet skal fjernes, hvis SF skal stemme for finansloven senere i år.

- Jeg vil gerne præcisere, at det selvfølgelig stadig er vores ultimative krav til finansloven, både minimumsnormeringer og kontanthjælpsloftet, siger hun til Ritzau.

- Det står vi stadig ved til finansloven. Men det, vi er i gang med nu, er drøftelser i dybden med en regeringsdannelse. Vi havde slet ikke forestillet os, at vi skulle så meget i dybden, siger hun.

SF havde op til folketingsvalget 5. juni minimumsnormeringer og en afskaffelse af kontanthjælpsloftet som ultimative krav for at kunne stemme for finansloven senere i år.

Partiet sagde ved den lejlighed samtidig, at kravet ikke gjaldt under regeringsforhandlinger efter valget.

Pia Olsen Dyhr sagde efter forhandlingerne onsdag blandt andet:

- Det (afskaffelse af kontanthjælpsloftet, red.) er stadig vigtigt for SF, og det bliver det ved med at være.

- Men hvis nu jeg oplever, at vi kan finde en anden vej, hvor vi faktisk kommer i mål med i virkeligheden det, der ligger med intentionen om at afskaffe kontanthjælpsloftet, så kunne det også være en løsning, sagde hun.

Hun blev af pressen adskillige gange specifikt spurgt ind til, om SF kan lægge stemmer til en finanslov, der ikke indeholder en afskaffelse af kontanthjælpsloftet.

Det undlod hun at svare nej til.

Spørgsmål: Det er vel korrekt, at du blev spurgt decideret til finansloven, altså om SF vil lægge stemmer til en finanslov uden en afskaffelse af kontanthjælpsloftet?

- Jeg synes faktisk ikke, at jeg svarede, at vi ikke har ultimative krav til finansloven. Jeg prøvede at svare i forhold til de forhandlinger, og det kan jeg godt se, at det kunne godt blande tingene lidt sammen.

- Men vi har stadig ultimative krav. Både på minimumsnormeringer og kontanthjælpsloftet.

Spørgsmål: Så for at slå det fast, så bliver der ikke nogen finanslov med SF's mandater, medmindre kontanthjælpsloftet er afskaffet?

- Ja, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce