Annonce
Aarhus

SF-byrådsmedlem kan komme i klemme ved næste valg

SF Aarhus har de første otte navne klar til kandidatlisten til næste års byrådsvalg. Thomas Medom (th) er spidskandidat og Mette Bjerre genopstiller, mens Jan Ravn Christensen (bagved) overvejer. Til venstre SF-formand i Aarhus, Søren Kronborg. Foto: Axel Schütt

AARHUS: SF Aarhus har de første otte kandidater klar til næste års stemmeseddel, når der er valg til Aarhus Byråd. Her springer det i øjnene, at det mangeårige byrådsmedlem Jan Ravn Christensen ikke står på listen. Ham vender vi tilbage til i artiklen.

På SF's liste står foreløbig tre mænd og fem kvinder, som skal anføre partiet i valgkampen frem mod kommunalvalget 16. november 2021.

- Vi har sammensat et kandidatfelt med stor viden inden for SF’s kerneområder: børn, socialområdet, miljø, klima og ældre. Jeg glæder mig over, at vores hold består af både erfarne og friske kræfter, og at vi geografisk dækker hele kommunen fra Skødstrup i nord over Midtbyen til Mårslet i syd og Hasselager i vest, siger SF's spidskandidat, Børn- og Ungerådmand Thomas Medom.

Annonce

SF's kandidater til 2021

SF's kandidater til byrådsvalget i Aarhus i 2021 er:

  • Thomas Medom: Børn- og Ungerådmand, medlem af byrådet siden 2010. 40 år, bosat i Hjortshøj.
  • Mette Bjerre: Medlem af Aarhus Byråd siden 2018 og forsker ved VIA University College, center for pædagogik og dannelse. 32 år, bosat i Skødstrup.
  • Sander Jensen: Medlem af Aarhus Byråd (pt barselsvikar i byrådet), selvstændig, 49 år, bor på Trøjborg
  • Anne Hammer: Folkeskolelærer. 31 år, bosat i Skæring.
  • Claus Thomasbjerg, tidligere medlem af Aarhus Byråd i to perioder, arbejder med kommunikation og marketing. 47 år, bosat i Hasselager.
  • Annbritt Jørgensen: Stifter af Skraldecaféen. 39 år, bosat i Skæring.
  • Liv Gro Jensen: Medlem af Aarhus Byråd siden 2018. Projektleder. 39 år, bosat i Hjortshøj.
  • Antoniett Vebel Pharao, Jobsøgende, 31 år, bosat i Aarhus C.

Byrådsmedlem mangler

Derimod står SF's byrådsmedlem Jan Ravn Christensen ikke på listen. Han er tidligere formand for SF Aarhus og har siddet i byrådet siden 1. januar 2010 og er i dag medlem af teknisk udvalg og sundheds- og omsorgsudvalget.

Du er ikke med på kandidatlisten. Betyder det, at du stopper efter denne valgperiode?

- Jeg er stadig i tvivl, om jeg skal stille op igen. Og der er lidt tid endnu til at overveje det i. Vi lukker først kandidatlisten til nytår, svarer Jan Ravn Christensen.

I januar skal SF's medlemmer vælge kandidaternes rækkefølge på listen i en urafstemning. Tidligere har SF haft opstilling på partiliste, men for første gang går man nu over til sideordnet opstilling. Sådan som de fleste andre partier praktiserer.


Det er rigtigt, at Jan kan blive noget klemt, men der er ingen tvivl om, at jeg gerne vil have ham med på holdet igen

Søren Kronborg, SF-formand


Dermed bliver det ikke længere SF's medlemmer der vælger hvem, der kommer i byrådet, men alene de personlige stemmetal, der afgør, hvem, der bliver valgt.

- Der er plusser og minusser ved hver opstillingsform. Men nu skifter vi, og så er det vælgerne frem for SF's medlemmer, der vælger hvem, der kommer i byrådet. Det skyldes også, at vi har et stærkt kandidatfelt til 2021. Når så mange vil søge valg, er det at trække energien ud af valgkampen at køre med partilisteopstilling, forklarer Søren Kronborg Pedersen, formand for SF Aarhus.

Annonce

Jan Ravn bliver klemt

Den sideordende opstilling gør Jan Ravn Christensens genvalg endnu mere usikkert.

Ved valget i 2017 fik SF's Fadi Kassem for eksempel en halv gang flere personlige stemmer end Jan Ravn Christensens 564 stemmer. Alligevel fik Jan Ravn Christensen pladsen i byrådet, fordi han stod nummer to på listen.

Næste gang vil han skulle være oppe imod stemmeslugerne Thomas Medom, Mette Bjerre og Liv Gro Jensen (tidligere Alternativet) samt de øvrige kandidater, og med sideordnet opstilling synes opløbet meget tæt og chancen for genvalg tilsvarende mindre, kan han frygte.

- Det er rigtigt, at Jan kan blive noget klemt, men der er ingen tvivl om, at jeg gerne vil have ham med på holdet igen. Han er super skarp og vellidt i hele byrådet. Han har en fantastisk hukommelse rent politisk og har evnen til at være skarp uden at skabe fjender, og det er en gave, siger Søren Kronborg Pedersen.

Om Jan Ravn Christensen vælger at genopstille, er han altså nu i tænkeboks om. Selv svarer den 40-årige politiker, der har samlever og to døtre:

- Det er jo klassikeren om afvejning af et fuldtidsarbejde og tid til familien overfor det politiske arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce