Annonce
Debat

SF'er ønsker flere skæve boliger: En almindelig lejlighed er ikke altid lykken

"En skæv bolig kan være et skridt på vejen til at komme tilbage til livet fra gaden og på sigt få en normal bolig, et arbejde, netværk etc. Det er en indsats, der helst skal ske i samarbejde med de mange frivillige organisationer i Aarhus", skriver Sander Jensen. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

DEBAT: Når du taler med hjemløse og organisationer, der arbejder med udsatte og hjemløshed, finder du ud af, at en lejlighed ikke altid bare er lykken.

Hvis du har boet på gaden, så kan det føles ensomt og uoverskueligt pludselig at sidde i en almen bolig i en forstad. Det kan være, at du skal "lære" at bo selv igen. Noget, som du ikke har gjort i mange år.

Det kan også være, at du har vaner eller behov, der ikke lige passer ind i en normal boligforening. F.eks., hvis du ryger. Der er måske langt til dine venner, og du skal nu fungere blandt naboer, der har boet længe i ejendommen. Det kan være et enormt pres. Nogle får desværre også lejlighed tæt på miljøer, der ikke er sunde for dem i forhold til alkohol og stoffer.

Annonce

Skæve boliger er ikke svaret på alt, men det kan være en kæmpe hjælp for nogle mennesker. For vi er alle forskellige og har brug for et hjem og rammer, der passer til vores unikke livssituation.

Derfor er der brug for flere skæve boliger i Aarhus et trygt sted. Det kan være en campinghytte, en kolonihave, en campingvogn eller måske et bofællesskab. Et sted, hvor du kan indrette din egen lille "hule" og måske en lille have. Hvor der også er andre som dig tæt på. Der skal være tilknyttet en form for bostøtte eller såkaldt social vicevært, så du ikke bare overlades til dig selv.

En skæv bolig kan være et skridt på vejen til at komme tilbage til livet fra gaden og på sigt få en normal bolig, et arbejde, netværk etc. Det er en indsats, der helst skal ske i samarbejde med de mange frivillige organisationer i Aarhus.

Herberget Skrænten er et af de steder, hvor der er skæve boliger i dag. Takket være Foreningen Gadeliv. De forsvinder desværre, når den nye Marselistunnel kommer ved Åhavevej. De skal have et nyt sted.

Vi bliver nødt til at tænke nyt i hjemløseindsatsen. Skæve boliger er ikke svaret på alt, men det kan være en kæmpe hjælp for nogle mennesker. For vi er alle forskellige og har brug for et hjem og rammer, der passer til vores unikke livssituation.Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Borgmesteren står næppe forrest i headhunternes kø: Kan man bruge en taber på regeringsholdet?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce