Annonce
Debat

SF'er undrer sig over Andreas Steenberg: Er de radikale til salg for simpel blå mammon?

"Jeg mener, det er vigtigt at kæmpe for, at vi behandler alle mennesker ordentligt. Og den dag jeg stopper med at blive følelsesmæssigt berørt af talerne ved disse demonstrationer, da har jeg mistet mit humanistiske menneskesyn. For det er tragisk at være vidne til, hvordan vi i Danmark behandler mennesker, der er flygtet fra krig, vold og tortur, ved at ville udvise dem til et diktatur, de ikke ønsker at være en del af", skriver Annbritt Jørgensen. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DEBAT: Jeg har den seneste tid deltaget i flere demonstrationer imod udvisningen af syriske flygtninge og imod den førte udlændingepolitik.

Jeg mener, det er vigtigt at kæmpe for, at vi behandler alle mennesker ordentligt. Og den dag jeg stopper med at blive følelsesmæssigt berørt af talerne ved disse demonstrationer, da har jeg mistet mit humanistiske menneskesyn. For det er tragisk at være vidne til, hvordan vi i Danmark behandler mennesker, der er flygtet fra krig, vold og tortur, ved at ville udvise dem til et diktatur, de ikke ønsker at være en del af.

Jeg havde dog ikke i min vildeste fantasi troet, at vrede og skuffelse over en af talerne ved disse demonstrationer skulle være nogle af de følelser, jeg blev berørt af. Men det var dog alligevel tilfældet ved den seneste demonstration på Bispetorv, da Radikale Venstres Andreas Steenberg fra scenen proklamerede, at SF (delvist) støtter den nuværende udlændingepolitik.

Annonce

Jeg har ellers altid haft stor respekt for Andreas Steenbergs arbejde på trods af politiske uenigheder. Jeg har også tidligere støttet ham og taget ham i forsvar, når han blev angrebet i kommentarfeltet på sine facebookopslag.

Men al min respekt for Andreas Steenberg forsvandt den lørdag på Bispetorv. For at stå og lyve for tilhørerne til demonstrationen om, at SF skulle støtte den nuværende udlændingepolitik, er under lavmålet.


Er Andreas Steenberg mon villig til at opgive sin egen kamp for mere human udlændingepolitik?


Havde SF støttet udlændingepolitikken, havde de stemt for den lovgivning, der nu er medvirkende til, at syrerne bliver udvist af Danmark. Men det gjorde SF – i modsætning til Radikale Venstre – netop ikke.

Og var Andreas Steenberg i stedet kommet med en uforbeholden undskyldning for hans partis deltagelse i forhold til at vedtage den inhumane udlændingepolitik i stedet for at stå på scenen og forsøge at dreje skylden over på SF, så havde han fortsat haft min respekt.

Det blev ikke bedre af, at alt imens Andreas Steenberg stod på Bispetorv og forsøgte at gøre SF til syndebuk, så er Radikale Venstres politiske leder i gang med at danne ny politisk alliance med de borgerlige partier. Sofie Carsten Nielsen har ikke villet udelukke at pege på Søren Pape, hun har holdt kaffemøde med Jakob Ellemann-Jensen og nu senest også LA's Alex Vanopslagh, der ikke udelukker en kommende regeringsdannelse med Radikale Venstre – dog under forudsætning af, at de rykker sig på lige netop udlændingeområdet.

Så bliver det jo et oplagt spørgsmål, om Radikale Venstres humanistiske udlændingepolitik blot er et spil for galleriet og et forsøg på at få stemmer fra en del af befolkningen, der ikke har interesseret sig for Radikale Venstres økonomiske politik? Er det blot et forsøg på at aflede opmærksomheden fra Radikale Venstres egen gøren, når Andreas Steenberg på Bispetorv forsøger at gøre SF til syndebuk for den førte udlændingepolitik?

For hvis Radikale Venstre tror, de kan få en human udlændingepolitik igennem ved at danne alliance med de borgerlige partier, der har Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige til at trække i den stik modsatte retning, så tænker jeg, de godt kan tro om igen.

Er Radikale Venstres udlændingepolitik mon til salg for simpel blå mammon?

Er Andreas Steenberg mon villig til at opgive sin egen kamp for mere human udlændingepolitik for at kunne danne regering med de borgerlige partier, der ønsker udlændingepolitikken strammet yderligere?

For noget tyder jo på, at det er den vej, hans politiske leder vil gå.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Dansk Erhverv er klar: Lad os sammen gå nye og grønne veje

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce