Annonce
Debat

SF mener: Millioner af klimakroner klattes væk

"Northside er en fin festival med et vigtigt bæredygtigt brand, men festivalen ejes også af den amerikanske kapitalfond Superstruct Entertainment og er i sidste ende en forretning. Derfor skal vi også passe på med at kanalisere millioner fra klimafonden til en kapitalfond", skriver Sander Jensen og Jan Ravn Christensen om anlæggelse af festivalplads på Eskelund. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: SF mener, at klimafonden bliver brugt til at lukke anlægsoverskridelser og erhvervsstøtte uden klimaeffekt. Aarhus Byråd har givet 2,1 millioner kroner til såkaldt grøn strøm til eventstedet Eskelund, så Northside Festival kan markedsføre sig som en "grøn" festival.

For de 2,1 millioner kroner, som Aarhus Kommune har betalt, kan man spare 88 tons CO2 årligt. Det svarer til, hvad 22 malkekøer udleder af CO2 om året.

Det er åbenlyst, at en festival som Northside ikke skal have strøm fra dieselgeneratorer længere. Men det bør være en helt normal anlægsomkostning at få strøm på en festivalplads. Særligt, fordi der allerede er budgetteret med el og anden infrastruktur i projektet.

Annonce


Så lad os spare på pengene og slukke for strømmen af effektløse projekter i klimafonden.


Eskelund er endda særligt anlagt for Northside Festival. Aarhus Kommune har i forvejen lagt 41 millioner kroner sammen med Salling Fondene for at etablere Eskelund. Men der manglede åbenbart 2,1 millioner kroner. Så kreative politikere fra Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre fandt på den "geniale" idé, at man bare kunne kalde det "grøn" strøm og så få penge fra byens sparsomme klimafond.

Et flertal i byrådet risikerer at klatte klimafondens penge væk. Det er SF meget kritisk overfor. Hvis prisen for hvert ton reduceret CO2 skal være 24.000 kroner som i dette tilfælde, vil det koste 24 milliarder kroner at indfri vores klimamål og reducere med mindst en million tons CO2. Det giver ingen mening.

Klimafonden skal bruges til klimatiltag, der reelt får os nærmere en CO2-neutral kommune i 2030. Den skal ikke bruges til hverken indirekte erhvervsstøtte eller budgetoverskridelse uden reel klimaeffekt.

Northside er en fin festival med et vigtigt bæredygtigt brand, men festivalen ejes også af den amerikanske kapitalfond Superstruct Entertainment og er i sidste ende en forretning. Derfor skal vi også passe på med at kanalisere millioner fra klimafonden til en kapitalfond.

Derudover er al strøm i det danske elnet snart udelukkende grønt fra vedvarende energikilder. Ligesom det på ingen måde er banebrydende, som det påstås, at få strøm fra vedvarende energi til en musikfestival. Det ses både i Danmark og i resten af verden.

Så lad os spare på pengene og slukke for strømmen af effektløse projekter i klimafonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce