Annonce
Debat

SF opfordrer skolerne: Gør brug af muligheden og giv børnene timer med to voksne

"Hver skole kan vælge at tage timerne fra understøttende undervisning og bruge dem på flere timer med to voksne. Så eleverne altså går fra at have timer med én voksen, som typisk ikke er deres faglærer, til timer med to voksne. Det er et tiltag, som både vil gøre den lange skoledag kortere og gøre timerne bedre", skriver Mette Bjerre. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

DEBAT: Efter mere end et år med corona, nedlukninger, genåbninger, små klasser, opdelte klasser, større klasser, usikkerhed og alt for store veksler, trukket på lærernes omstillingsparathed, ser vi nu endelig frem imod et mere normalt skoleår næste år.

Men alt bliver desværre ikke bare godt det øjeblik, der er færre restriktioner. Der er børn, som har brug for et fagligt løft, klasser, som har brug for hjælp og tid til at øge trivslen, og lærere, som skal finde tilbage til gamle rutiner samtidig med, at de skal bruge den erfaring, de har fået efter et år med corona.

Derfor er det helt fantastisk, at SF sammen med et bredt flertal i Folketinget har lavet en aftale om frihed til folkeskolen. En aftale, som blandt andet rummer mulighed for kortere skoledage med stor frihed til timeplanlægningen for den enkelte skole.

Annonce


Til trods for det håber jeg virkelig, at alle skoler vil gå over skemaet endnu engang og lave understøttende undervisning om til to-voksen-timer - til glæde for det enkelte barn og for hele klasser.


Hver skole kan vælge at tage timerne fra understøttende undervisning og bruge dem på flere timer med to voksne. Så eleverne altså går fra at have timer med én voksen, som typisk ikke er deres faglærer, til timer med to voksne. Det er et tiltag, som både vil gøre den lange skoledag kortere og gøre timerne bedre.

Aftalen giver også friheden til at droppe elevplaner og kvalitetsrapporter - det skal vi fastholde, ikke bare et enkelt år.

Desværre mangler aftalen midler til SFO og klubberne, som jo får brug for flere midler, hvis skoledagen bliver kortere. Og så kommer aftalen sent - så sent, at mange skoler allerede har lagt skema for næste år.

Til trods for det håber jeg virkelig, at alle skoler vil gå over skemaet endnu engang og lave understøttende undervisning om til to-voksen-timer - til glæde for det enkelte barn og for hele klasser.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce