Annonce
Debat

SF protesterer: Vi vil bare skabe gode byrum og fredelige gågader

"Det er helt rigtigt, at der er tæt trafik gennem midtbyen. Alt for mange borgere bruger midtbyen som smutvej mellem nord og syd. Men det har ikke noget at gøre med SF's forslag. Det er allé-ringen, som fordeler trafikken omkring og igennem midtbyen, og allé-ringen piller forslaget overhovedet ikke ved. Forslaget lægger derimod op til at omdanne byrummene på de små lokale veje i midtbyen, så de bliver mere menneskevenlige. Forslaget har derfor heller ikke nogen betydelig effekt på mobiliteten", skriver Anders Gerding Yde. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Tidligere på måneden kritiserede én fra Venstre i Århus Stiftstidende SF's forslag om at udvide gågaderne (fra 2025 og frem) uden at have sat sig ordentligt ind i forslaget. Onsdag 17. februar fulgte Jacob Søgaard Clausen, Dansk Folkeparti, så trop.

Det står klart fra start, hvor han skriver, at Dansk Folkeparti ikke ser noget formål med "forbud for forbuddets skyld". Det er jo decideret løgn, at det skulle være formålet med SF's forslag. Tværtimod har forslaget et meget klart formål - at forbedre bymiljøet i midtbyen til gavn for både erhvervsdrivende, kunder og beboere.

Forslaget handler om at afveje, hvilke veje, der er nødvendige for adgangen til parkering, og hvilke veje, som kan omdannes til fredelige gågader eller cykelveje inden for allé-ringen. Ligesom Jacob og Dansk Folkeparti kan vi i SF nemlig også se fornuften i "at lave enkelte begrænsninger på udvalgte gader helt eller delvist i perioder". SF er bare mere ambitiøs, når det kommer til at skabe gode byrum for både brugerne af midtbyen og de bløde trafikanter (uanset, hvor de bor i øvrigt).

Annonce


SF i Aarhus har prøvet at forfatte en gennemarbejdet plan, der kan skabe et grundlag for en konstruktiv debat for at udvikle og forbedre midtbyen. Hvis Jacob Søgaard Clausen virkelig kerer sig om hele kommunen, så bør han holde sin debat saglig, så vi kan samarbejde om at forbedre den kommune, som vi andre er vokset op i, og som han nu har bosat sig i.


Det er helt rigtigt, at der er tæt trafik gennem midtbyen. Alt for mange borgere bruger midtbyen som smutvej mellem nord og syd. Men det har ikke noget at gøre med SF's forslag. Det er allé-ringen, som fordeler trafikken omkring og igennem midtbyen, og allé-ringen piller forslaget overhovedet ikke ved.

Forslaget lægger derimod op til at omdanne byrummene på de små lokale veje i midtbyen, så de bliver mere menneskevenlige. Forslaget har derfor heller ikke nogen betydelig effekt på mobiliteten, så igen må der meldes hus forbi. Jacob Søgaard Clausens kritik er igen helt ved siden af!

Vi er alle enige om, at der er problemer med mobiliteten i midtbyen. Husene står tæt, så der er helt naturligt begrænset med plads på indfaldsvejene og på allé-ringen. Det er dårligt for både busser, bilister, cyklister og gående. Der er ikke plads til mere trafik, og vi kan ikke udvide vejene. Så mobilitet i midtbyen er og bliver ved med at være et spørgsmål om prioritering. Derfor må Jacob Clausen også forklare ordentligt, hvad han og Dansk Folkeparti vil, i stedet for at bruge tomme buzz words som "smart mobilitet".

Desværre er der ikke meget brugbart i hans debatindlæg, for foruden den generelle misforståelse af SF's forslag om at udvide gågaderne og de helt ubegrundede anklager om, at SF vil "lukke helt ned for bilerne bare for at lukke ned", så vil Jacob Søgaard Clausen hellere bruge sin tid på at belære SF om, at vi "skal repræsentere hele kommunen og ikke kun Aarhus midtby". Det gør vi! Vi har allerede indtænkt muligheden for at komme ind til parkeringshusene i forslaget.

Det er usagligt og egentlig umådeligt arrogant af Jacob Søgaard Clausen og Dansk Folkeparti at fremstille forslaget som om, at SF er fuldstændig ligeglad med folk uden for midtbyen (og samtidig helligt påstå, at Dansk Folkeparti derimod er optaget af hele kommunen) – specielt, når det er baseret på, at man ikke selv har sat sig ordentligt ind i det forslag, man kritiserer.

SF i Aarhus har prøvet at forfatte en gennemarbejdet plan, der kan skabe et grundlag for en konstruktiv debat for at udvikle og forbedre midtbyen. Hvis Jacob Søgaard Clausen virkelig kerer sig om hele kommunen, så bør han holde sin debat saglig, så vi kan samarbejde om at forbedre den kommune, som vi andre er vokset op i, og som han nu har bosat sig i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce