Annonce
Aarhus

Venstrefløjen går imod borgmesterens melding: - Aflys Aarhus Festuge

SF's politiske leder, Børn- og Ungerådmand Thomas Medom kommer med en klar melding om festugen. Foto: Axel Schütt
- Lige nu må ældres og udsattes tryghed komme i første række, siger både Enhedslisten og SF's rådmand Thomas Medom, der foreslår at aflyse Aarhus Festuge.

AARHUS: "Aflys Aarhus Festuge".

Sådan lyder opfordringen fra både Enhedslisten og SF i Aarhus Byråd.

- Med det nuværende smittetryk i Aarhus virker det ikke som verdens bedste ide at samles til festuge om godt to uger, skriver SF's politiske leder, Børn- og Ungerådmand Thomas Medom  på sin Facebook-side.

Annonce

SF's formand i Aarhus, Søren Kronborg Pedersen, støtter opfordringen. Det samme gør SF's folketingsmedlem fra Aarhus, Kirsten Normann Andersen og 250 andre på Facebook.

Allerede mandag foreslog Enhedslistens Lone Norlander Smith det samme på et møde i magistraten.

- Jeg foreslog på magistratsmødet, at vi aflyser festugen i år. Det var der ikke umiddelbart andre, der bakkede op om. Men jeg undrer mig over at vi skal gennemføre festugen, når vi beder alle om at passe så meget på. Vi skal være utroligt forsigtige. Og når ældre og svage skal isoleres endnu engang,  og unge mennesker ikke kan starte på deres uddannelser, så skal vi andre ikke gå på gaden og feste, mener Lone Norlander.

Aarhus Festuge er programsat fra fredag 28. august til søndag 6. september under den næsten profetiske titel "In It Together".

Dårlig prioritering

Thomas Medom, der altså efter magistratsmødet nu melder  ud, mener, at der er meget godt at sige om festugen og meget skidt at sige om corona.

- Men festtelte, store forsamlinger og store kulturbegivenheder virker ikke som den rigtige prioritering imens de daglige smittetal er høje, mener Thomas Medom.


Det vil være relevant at undersøge om festugen kan udskydes og holdes senere. Men lige nu må smittebekæmpelsen og vores - og ikke mindst ældre og udsattes - tryghed komme i første række.

Thomas Medom (SF), rådmand


Han foreslår derfor enten en aflysning eller en udsættelse.

- Det vil være relevant at undersøge om festugen kan udskydes og holdes senere. Men lige nu må smittebekæmpelsen og vores - og ikke mindst ældre og udsattes - tryghed komme i første række, mener SF's politiske leder i Aarhus.

Annonce

Imod borgmester

Med meldingen går Thomas Medom ret op imod sin nære samarbejdspartner, borgmester Jacob Bundsgaard (S), som også er formand for Aarhus Festuges bestyrelse. Han fastslog i fredags i Jyllands-Posten, at festugen gennemføres.

- Vi kommer til at gennemføre festugen (...), men vi er også klar til at lukke arrangementer ned, hvis udviklingen i coronasmitten betyder, at det bliver nødvendigt, sagde Jacob Bundsgaard fredag til JPAarhus.

Annonce

Gallaåbning uden Enhedslisten

I forvejen har Aarhus Festuge aflyst den uofficielle åbning i Musikhusparken for mange tusinde mennesker. Men man planlægger med en lidt anderledes og mere coronasikret gallaåbning i Musikhuset, hvor dronningen også er inviteret.

Lone Norlander Smith (EL) har meldt afbud til festugens gallaåbning og foreslår festugen helt aflyst. Foto: Axel Schütt

- Gallaåbningen vil jeg ikke deltage i. Den har jeg meldt afbud til. Jeg synes ikke vi skal samles, når andre er nødt til at isolere sig, siger Lone Norlander (EL).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Annonce