Annonce
Danmark

SF's finansordfører går på barsel til foråret

Philip Davali/Ritzau Scanpix
SF's erhvervs- og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er gravid og skal føde i starten af næste år.

SF's erhvervsordfører, finansordfører og it-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er gravid og skal føde i starten af året. Hun planlægger at tage et halvt års barsel fra starten af 2020.

Det oplyser hun på Facebook.

- For en lille måned siden blev jeg gift med Peter, og kjolen måtte sys ud i sidste øjeblik. Det er, fordi vi skal have en lille pige i starten af det nye år, skriver hun.

Med Peter refereres til Peter Christian Nielsen, nyhedsredaktør for Fagbladet 3F, hendes mand.

Lisbeth Bech Poulsen har været medlem af Folketinget siden 2011 og er valgt i Nordjyllands Storkreds, hvor hun blev valgt med 2645 personlige stemmer.

Ifølge Danmarks Statistik er Theresa Berg Andersen første stedfortræder i kredsen.

Lisbeth Bech Poulsen fortæller, at det endnu ikke er afklaret, hvem der overtager hendes ordførerposter, mens hun er på barsel. Men at det nok ikke bliver suppleanten, hvis interesser ligger andetsteds.

Lisbeth Bech Poulsen har markeret sig som stor kritiker af finansverdenen, hvor hun har indkaldt til en stribe af samråd omkring eksempelvis Danske Banks hvidvasksag.

Hun var kritisk over for SF's valg i slutningen af 2013 om at støtte et salg af en stor del af Ørsted - daværende Dong - til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det førte til, at hun trak sig fra sin post som politisk ordfører.

Timingen af barslen betyder, at Lisbeth Bech Poulsen kommer til at være med ved bordet i de finanslovsforhandlinger, der skal løbe ad stablen i efteråret.

- Det passer helt perfekt ved, at jeg kan nå at være med og lukke finanslovsforhandlingerne her i efteråret og så være på barsel i seks måneder fra starten af næste år.

- Så er jeg tilbage og kan være med til næste års finanslovsforhandlinger også, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Hun fortæller, at det nu skal afklares med gruppeformand Jacob Mark, hvordan hendes ordførerposter skal varetages, mens hun er på barsel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce