Annonce
Debat

SF's vildskov-forslag dur ikke: Det er ren spin og mere indhegning

"SF og Liv Gro Jensen vil imødekomme borgernes behov for fri og tryg adgang til de populære bynære skove. Men det er det rene spin. I virkeligheden rummer forslaget en plan om mere indhegning. Man ønsker at inddrage naturområder over mod Hørret Skov og indhegning i Hørret Skov med helårsgræssere", skriver Anegen Trillingsgaard. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Efter hård kritik i offentligheden af forslaget om at gøre Marselisborgskovene til vildskov med en stor indhegning til dyr kommer SF nu med et forslag, som de markedsfører på, at de vil komme fritidsbrugerne i møde.

Liv Gro Jensen forklarer, at SF har lyttet til borgerne og noteret sig, at indhegninger med helårsgræssere i Marselisborgskovene vil genere deres rekreative brug af skoven.

Det lyder lovende, men desværre er det det rene spin. Hun og SF hører måske på borgerne, men de har åbenbart ikke tænkt sig at imødekomme borgernes ønsker. Det var samme Liv Gro Jensen, der som byrådspolitiker for Alternativet og talerør for en håndfuld aktivistiske biodiversitets-biologer under navnet "Borgergruppen for vildere skov i Aarhus" fik projektet Moesgård Vildskov bragt frem og vedtaget i Aarhus Byråd bl.a. ved at male et skønmaleri, hvor alle de indbyggede dilemmaer var skjult.

Annonce

Skønmaleriet krakelerede, og rådmanden for Teknik og Miljø har nu konkluderet, at store græssere i indhegninger er uforeneligt med skovens forskellige brugeres udfoldelsesmuligheder.


Hvis det lykkes igen, er det næppe en plan, som vil bringe ro på, tværtimod kan vi se frem til fortsat konflikt mellem borgernes ønske om fri og tryg adgang til de bynære skove og rabiate biodiversitetforskeres idealer om indhegninger og vilde okser, nu bare flyttet til en anden af vores populære bynære skove, Hørret Skov.


Liv Gro Jensen og SF fremlægger nu en ny plan, hvor "naturværdierne i projektområdet styrkes med respekt for skovens brugere". Konkret foreslås en hegningsløsning, hvor kun 50 hektar skovareal indhegnes, det er omkring en fjerdedel af det oprindeligt foreslåede, for resten suppleres og inddrages landbrugsarealer syd for Fløjstrup Skov.

Det lyder jo som et udmærket kompromis, hvor SF og Liv Gro Jensen vil imødekomme borgernes behov for fri og tryg adgang til de populære bynære skove. Men det er det rene spin. I virkeligheden rummer forslaget en plan om mere indhegning. Man ønsker at inddrage naturområder over mod Hørret Skov og indhegning i Hørret Skov med helårsgræssere.

Det er ikke denne del af forslaget, som SF sælger projektet på i pressen, nye indhegninger nævner de ikke, men det står i teksten. Så ind af bagdøren sniger de et forslag om mere hegning og flere helårsgræssere, og ydermere peger de på en skov, som ikke er med i projekt Moesgaard Vildskov.

Det er yderst problematisk - også, fordi der af samme grund i forhold til den skov ikke har været brugerinddragelse eller høring af de lokale.

Liv Gro Jensen fik som byrådspolitiker for Alternativet gennemført en præmatur plan for Moesgaard Vildskov, en plan, som ikke var ordentligt researchet, og som blev vedtaget uden reel brugerinddragelse. Nu er hun ved med SF i ryggen at gøre det samme med et nyt forslag.

Hvis det lykkes igen, er det næppe en plan, som vil bringe ro på, tværtimod kan vi se frem til fortsat konflikt mellem borgernes ønske om fri og tryg adgang til de bynære skove og rabiate biodiversitetforskeres idealer om indhegninger og vilde okser, nu bare flyttet til en anden af vores populære bynære skove, Hørret Skov.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Malteserordenen - hvem er det?

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce