Annonce
Aarhus

Shane forvandler verden

Genbrugskunstner og studievært Shane Brox skaber en udstilling på Naturhistorisk Museum i efterårsferien sammen med børn og forældre, der kommer på besøg. Foto: Flemming Krogh
Shanes Verden indtager Naturhistorisk Museum med en ny udstilling. I disse dage kan man bidrage til det kreative univers, hvor der er fokus på FN's 17 klimamål.

AARHUS: På tv fik Shane Brox mange tilhængere med sit finurlige og fantasifulde univers i Shanes Verden. I talrige tv-programmer gav den herboende nordmand bud på, hvordan man skaber sjove ting af genbrugsmaterialer.

Nu er ‘genbrugs-kunstneren’ inviteret til Naturhistorisk Museum for at skabe 'Vores Verden’. Udstilling handler om de 17 verdensmål og bliver fortalt i børnehøjde på en finurlig og eventyrlig måde.

I disse dage valfarter gæster i alle aldre til museet for at udnytte efterårsferien på en lærerig og sjov måde. Halloween præger mange af aktiviteterne, som er en lille smule uhyggelige. Kogt heksebryg på hønsefødder, larver og skattejagt, i det uhyggelige kabinet er nogle af indslagene.

På anden sal er en genbrugs-udstilling under opbygning. Den kan børn og forældre præge sammen med Shane Brox. Den kreative tv-vært er selv med i værkstedet, hvor man skaber huse, vindmøller og andre modeller, som skal indgå i udstillingen.

- Det er dejligt, jeg har så mange kreative og dygtige børn og forældre til at hjælpe mig. Vi bygger alle mulige ting, der kommer med på den kommende udstilling, hvor de 17 verdensmål er emnet, forklarer Shane Brox, iført et forklæde med en palet af farver.

Shane på Naturhistorisk

Udstillingen Vores Verden på Naturhistorisk Museum omhandler de 17 verdensmål. Den åbner til november, men besøgende kan i disse dage selv bidrage med kreative påfund i et genbrugsværksted.

Hønsene mangler

Her males, klippes og limes på livet løs. Siri Rose på seks år er i gang med at bygge en fabrik sammen med sin mor og kammeraten, Nor Lücking. Bygningen er lavet i pap. Nu mangler en skorsten lavet af brugte køkkenruller at blive monteret.

- Jeg ved ikke rigtigt, hvorfor vi bygger en fabrik, det ved Nor, lyder det fra Siri Rose, som limer korkpropper på skorstenen som pynt.

Kammeraten Nor har heller ikke en præcis forklaring, men det betyder mindre. Pointen med at bygge små og store huse i genbrugsmaterialer er tydelig.

Ved at give børn mulighed for at skabe genbrugsværker til udstillingen, får de en forståelse for de problemstillinger, som de 17 verdensmål rummer.

Om de to venners fabrik bliver stående i hele udstillingsperioden, er usikkert.

- Når 'Vores Verden’ står klar til november, vil det være en dynamisk udstilling. Der vil løbende være udskiftning af tingene, som børnene skaber, forklarer Shane Brox, der nærmest bor på museet i disse dage.

Mange detaljer skal på plads endnu. To udstoppede høns mangler.

- På podiet ved indgangen kommer en fed og en mager høne. Dyrene vil være symboler på rig og fattig. Den ene høne spiser for meget, den anden får ikke tilstrækkeligt med føde. Det er mit visuelle bud på verdensmål nummer ét: Afskaf fattigdom, lyder det med stor indlevelse fra Shane Brox, som i løbet af de næste par uger får de andre 16 verdensmål inddraget i udstillingen.

Siri Rose fra Aarhus bygger på en fabrik i genbrugsmaterialer. Foto: Flemming Krogh
Nor Lücking, seks år, får en nybygget barik i genbrugsmaterieler med på udstillingen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce