Annonce
Erhverv

Shopfitters Denmark har fuld fart på væksten: - Vi gør alt for vores kunder

Rejseaktivitet kombineret med opgaver, der ligger langt fra de klassiske tømreropgaver, er ifølge Michael Jacobsen en af fordelene ved at arbejde i Shopfitters Denmark. - Vi kan for eksempel få en opgave ind, hvor vi skal sætte mursten på væggene eller sætte folie på vinduerne, hvor de fleste andre indenfor branchen maler hvide vægge og lægger de samme gulve igen og igen, siger Michael Jacobsen. Foto: Michael Svenningsen
Shopfitters Denmark vil være kundernes sikre valg. Derfor vil grundlægger Michael Jacobsen ikke tage nye kunder ind, hvis han er det mindste i tvivl, om virksomheden kan tage sig ordentligt af dem.
Annonce

Trustrup: For 36-årige Michael Gørup Jacobsen er arbejde og fritid ikke en adskilt størrelse.

Siden 2010 har han drevet virksomheden Shopfitters Denmark, der bygger tøjbutikker og messestande i ind- og udland. En virksomhed, som hans 28-årige hustru Josefine Gørup Jacobsen gennem de sidste tre år også har været med i, og en virksomhed, der på få år har tredoblet sin bruttofortjeneste såvel som antallet af ansatte i virksomheden.

Den udvikling har krævet plads, og blandt andet derfor købte parret for to år siden den tidligere proprietærgård Obdrupgård i Trustrup med henblik på at få flere kvadratmeter til både bolig og virksomhed. Men da gården trængte til en kærlig hånd, har parret foruden at tage sig af den voksende virksomhed også har brugt store kræfter på at sætte den 802 kvadratmeter store gård i stand i fritiden.

Der har med andre ord været nok at se til for parret gennem de seneste to år.

- Vi har jo ikke nogen hellige tidspunkter, med mindre vi beslutter os for ikke at tage telefonen en weekend. Ellers arbejder vi jo både i weekender og på helligdage, siger Michael Gørup Jacobsen.

Netop den tilgang er en del af forklaringen på, at Shopfitters Denmark på få år har formået at tredoble sin bruttofortjeneste. Og firedoblet overskuddet.

Shopfitters Denmark

  • Stiftet som enkeltmandsvirksomhed i 2010

  • Blev anpartsselskab i 2015

  • Har 50 ansatte, der bygger tøjbutikker og messestande i ind- og udland

  • Arbejder i blandt andet Danmark, Sverige, Frankrig og Holland samt i Norge, hvor virksomheden har egen afdeling
Annonce

Paris tur-retur

- Vores kunder arbejder tit med korte tidsfrister, for når de overtager et nyt lejemål, vil de gerne åbne deres butik så hurtigt som muligt, og derfor er det en stor fordel for dem, hvis de kan koge processen ned til et minimum, forklarer Michael Gørup Jacobsen.

- Og hvis vi ikke overholder vores deadlines, eller hvis en kunde bliver utilfreds med vores produkt, så rygtes det mund til mund. Så vi gør alt, hvad vi kan for at være det sikre valg i forhold til tid, pris og kvalitet, så vores kunder ikke har nogen grund til at skifte os ud, tilføjer han.

Som eksempel nævner Michael Gørup Jacobsen dengang en medarbejder med få timers varsel måtte hoppe i en bil for at køre til Hamborg for at hente et stykke glas, der efterfølgende skulle køres videre til Paris. Og dengang en anden medarbejder med fem timers varsel måtte køre til et færgeleje i Bergen for at aflevere et andet produkt, der skulle bruges i indretningen.

- Det er selvfølgelig ikke noget, som vi bestræber os på. Men det sker, fortæller Michael Gørup Jacobsen og fortsætter:

- For hvis det kan lade sig gøre, gør vi alt, hvad vi kan for vores kunder. Og det er noget, de sætter pris på.

Annonce

Kunden i fokus

ewt

Da Michael Gørup Jacobsen for omkring 15 år siden fik sit første job som færdigudlært tømrer, var det for et firma, der byggede butikker for hvidevarefirmaet Skousen.

Senere tog han springet ud som selvstændig med eget firma, hvor han fortsatte arbejdet med at montere butikker og messestande.

Et arbejde han gjorde så godt, at han den dag i dag har flere af de kunder, som han begyndte med.

- Vi har aldrig gjort noget for at opsøge nyt arbejde. I stedet plejer vi de kunder, vi har, og vi tager kun nye kunder ind, hvis vi føler, at vi kan servicere dem, forklarer Michael Gørup Jacobsen.

At antallet af opgaver i firmaet er vokset eksplosivt gennem de senere år, skyldes derfor primært, at flere af de kæder, som Shopfitters Denmark arbejder for, er vokset, og at Shopfitters Denmark i den forbindelse har valgt at investere tungt i en udvidelse af forretningen. Blandt andet antallet af ansatte steget i takt med antallet af opgaver, så virksomheden i dag har lige godt 50 ansatte.

- Det har krævet tro på, at det kunne lykkes, og heldigvis har vores kunder troet på os, fortæller Michael Gørup Jacobsen.

Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

Shopfitters Denmark ApS i Trustrup på Djursland er nomineret til EY Entrepreneur Of The Year 2019 i hovedkonkurrencen. Kriterierne for at være med her er:

  • Entrepreneuren er ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og har haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.

  • Virksomheden har eksisteret i mindst tre år.

  • Virksomheden har ved udgangen af det seneste regnskabsår minimum 20 ansatte.

  • Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår. (Shopfitters bruttoavance: Fra 8 mio. kroner i 2017 til 21 mio. kroner i 2018)

  • Det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat. (Egenkapital 2018: 5 mio. kroner, Resultat før skat 2018: 4,5 mio. kroner)

Annonce

Vigtig lærdom

Selvom Michael Gørup Jacobsen fortsat har mulighed for at tage endnu flere opgaver ind, er det dog ikke første prioritet lige nu.

- Vi kan jo ikke bare ansætte 40 mand mere og sætte dem i gang. Vi skal jo have nogle med erfaring, som kan lære dem op, så de ikke laver noget skrammel. Og derfor bliver vi nødt til at lade virksomheden vokse langsomt, forklarer han.

Derfor har Michael Gørup Jacobsen i stedet fokus på, at virksomheden skal lære af de erfaringer, som den seneste tids voldsomme vækst har medført.

- Det er sket ret hurtigt, at vi er vokset meget. Så der er mange ting, vi har måttet lære hen ad vejen og erfaringer, vi har gjort os, i forhold til ting, som vi kan gøre anderledes for at strømline forretningen fremadrettet. Så det er der, vores fokus er nu, siger han.

- Jeg havde ikke regnet med, at vi skulle sidde her i dag. Og jeg er meget ydmyg omkring situationen, ligesom jeg heller ikke tager for givet, at det er en udvikling, der bliver ved. Men jeg ved, at vi er dygtige til det, vi laver, og at vi kan noget, der adskiller os fra de andre på markedet, siger Michael Jacobsen om Shopfitters Denmarks væksteventyr. Foto: Michael Svenningsen
- Vi arbejder ofte med et helt sindssygt tidspres, da vi skal sørge for, at butikkerne har så få lukkedage som muligt, siger Michael Jacobsen og tilføjer: - Det kræver en stor fleksibilitet af de ansatte, og det er tit et stort puslespil, der skal gå op. Men vi er efterhånden blevet rimeligt gode til det. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce