Annonce
Aarhus

Shoppere strømmer til byen for at handle

Shopping på Strøget

Ny rapport fra Retail Institute Scandinavia viser, at Aarhus har fremgang og klarer sig bedre end resten af landet.

Annonce

Aarhus trækker for vildt, når det kommer til shopping. Folk fra oplandet og andre større jyske byer vælger at tage en tur til den jyske hovedstad, når der skal købes ind.

Det viser en ny rapport, som Retail Institute Scandinavia udgav ved årsskiftet. Tallene siger, at flere end bare byens egne borgere handler i city, som tjener flere penge end man kan forvente set ud fra antallet af indbyggere.

Rapporten peger på, at der er flere pendlere, der arbejder i Aarhus, end der er århusianere, som pendler til andre byer. Og at pendlerne sikkert benytter lejligheden til at købe ind, når de er her.

Uanset hvem det er, der lægger pengene i byen, så klarer den sig bedre end resten af landet, hvor salget af tøj, cd’er, boremaskiner og andre »udsalgsvarer« faldt med 10 procent i 2009, det viser en anden undersøgelse. For Aarhus var der trods finanskrisen ikke et fald men lille fremgang også i 2008, hvor krisen satte ind. Det kan læses i den nye rapport, som er blevet til i samarbejde med Danmarks Statistik.

Butik kun i Aarhus

Cityforeningens formand Claus Bech mener desuden, at den stærke by trækker gode kræfter og spændende butikker til. F.eks. har den amerikanske kunstner Paul Frank valgt at åbne sin eneste butik i Skandinavien i Bruuns Galleri i Aarhus.

»Vi har fået koncepter til byen, som kun vi har eller som kun ses i København. Feks den svenske kæde Ginatricot og designkometen Marc Jacobs, der har åbnet en butik i Latinerkvarteret. Begge fandtes før kun i hovedstaden,« eksemplificerer han.

»Derfor trækker vi kunder fra især andre jyske byer. Også de mange teaterstykker, koncerter, spændende cafeer og gode restauranter, som byen efterhånden kan byde på, betyder noget for folks lyst til at besøge byen. Den er i dag et alternativ til København på en helt anden måde end i midten 1990’erne.«

»Shoppingbyen Aarhus er kommet rigtig flot gennem finanskrisen og har udbygget sin position som den vigtigste shoppingby vest for Storebælt - især fordi der i city er attraktive butikker, kultur- og restaurationsliv samt tilbud til unge. Det viser en analyse, som Aarhus Kommune har fået gennemført sidste år,« siger borgmester Nicolai Wammen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Annonce