Annonce
Erhverv

Shopping og parkering øger overskud i Københavns Lufthavn

Antallet af rejsende fortsætter med at vokse i Københavns Lufthavn, og de bruger flere penge, inden de letter.

København: Mens Københavns Lufthavn fortsat øger antallet af rejsende i første kvartal 2016, og det er med til at få de mere jordnære indtægter til at øge resultatet på bundlinjen.

Annonce

Indtægter fra parkering og shopping er med til at trække resultatet før skat op med 24,7 procent i forhold til samme periode sidste år. Københavns Lufthavne, selskabet bag lufthavnen, får et resultat på 304,2 millioner kroner før skat i kvartalet.

Omsætningen for lufthavnens aktiviteter på landjorden - de såkaldt ikke-aeronautiske aktiviteter - steg med 8,2 procent.

Omsætningen for parkering steg 13,4 procent, og det er især svenske bilister, der hyppigere stiller bilen ved lufthavnen. Omsætningen fra butikkerne steg med 5,6 procent, oplyser lufthavnen.

De første tre måneder af 2016 blev det mest travle første kvartal nogensinde i lufthavnen.

I alt steg antallet af passagerer 13,4 procent til 6,1 millioner rejsende, når man sammenligner med perioden sidste år, oplyser lufthavnen i en meddelelse.

Siden første kvartal forrige år er der åbnet en række nye lange ruter, ligesom der er flere afgange og større kapacitet, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne, i en meddelelse.

- Vi arbejder målrettet på at tiltrække nye ruter og udvikle dem, vi allerede har. I marts åbnede SAS en ny rute til Boston i USA, og i december indsatte Emirates eksempelvis en daglig afgang mellem CPH og Dubai med verdens største passagerfly Airbus 380.

- Nye lange ruter og øget kapacitet på eksisterende ruter er med til at styrke CPH som et internationalt knudepunkt", forklarer Thomas Woldbye.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce