Annonce
Livsstil

Shopping: Sengetøj, der kommer ind under huden

Sengetøjet er vævet i egyptisk bomuld, der har en tilpas blødhed og varme, mener designeren Rikke Hagen, der lægger vægt på sanselighed i sit arbejde. Foto: Georg Jensen Damask

Drømme. En poetisk krusedulleblomst er motivet for Rikke Hagens første tekstildesign. Den pryder Georg Jensen Damasks nyeste sengetøj "Clover"

Står man foran en seng beklædt med satin, skal man næsten tage en dyb indånding, inden man dykker ned under dynerne. Sådan beskriver designer Rikke Hagen et møde med det glatte og kolde tekstil. Til gengæld har hendes nyeste design, sengetøjet "Clover", den helt rigtige blødhed og varme, mener hun.

- Finheden og blødheden er ret væsentlig, når det er noget, man skal sove i uden tøj på kroppen. Og for mig har den egyptiske bomuld en helt rigtig følelse af varme, siger Rikke Hagen.

Netop sanseligheden er et af de vigtigste parametre for Rikke Hagen, når hun skaber design. I modsætning til mange kunsthåndværkere arbejder hun på tværs af materialer. I mange år havde hun et glasværksted, men hun har også arbejdet med keramik, træ og kork blandt andet for firmaer som Norman Copenhagen og Holmegaard.

- Jeg er også meget undersøgende som designer. Jeg holder mig ikke til et materiale, og den viden, som jeg ikke har, får jeg i dialog med gode håndværkere og ingeniører. Det samspil er supersjovt og berigende, og det er også derfor, jeg sagde ja til at lave et tekstildesign, forklarer Rikke Hagen.

Sengetøjet "Clover" er det første design, som Rikke Hagen har lavet i tekstil. Hun skabte det på bestilling fra Georg Jensen Damask, der i århundreder har produceret og solgt kvalitetsprodukter inden for sengetøj, duge, håndklæder og andet tekstil. Virksomheden har en del designere tilknyttet, som hver især bidrager med deres individuelle udtryk, men en enkelhed og fokus på kvalitet går igen, mener Rikke Hagen.

- Georg Jensen Damask er en virksomhed med en lang historie, men den har formået at holde fast i sit eget dna, selv om der er kommet nye designere og produkter til. Deres dna er god kvalitet, dedikation til tekstilet og en stram enkelhed. Det er guf for en designer som mig at arbejde med, siger Rikke Hagen.

Netop i hendes nye design mødes den historiske tekstilvirksomhed og det moderne. Inspireret af hulkort, som man bruger i væve, har hun tegnet en pixeleret kløverblomst, der bliver vævet i egyptisk bomuld.

- Det er sådan en smuk, poetisk krusedulleblomst, der er ret overset, fordi man altid forbinder kløver med bladene. Den har jeg omsat til pixler, og på den måde fandt jeg samhørighed mellem den nutidige verden og den gamle historie, som virksomheden bærer, forklarer Rikke Hagen.

I hendes arbejde begynder designet på computeren, men det giver først rigtig mening, når det bliver omsat i form og materiale. Som da hun sad med de første væveprøver af kløverblomst-mønsteret i hånden.

- Det er der sanseligheden kommer ind. Når jeg sidder og tegner en stol, en lampe eller et mønster, er det koldt og dødt på computerskærmen. Der sker først noget, når det bliver omsat i det endelige materiale. Det er der, hvor vores sanser går i gang, og vi kan mærke, om det rører os - om det kommer ind under huden, siger hun.

Sengetøjet "Clover" kan fås i to farver Rye og Cloud Blue. Det koster fra 1.200 kroner.

Sengetøjet "Clover" i farven Cloud Blue. Foto: Georg Jensen Damask
Sengetøjet "Clover" i farven Rye. Foto: Georg Jensen Damask
Rikke Hagen er den nyeste af designerne hos Georg Jensen Damask. Hun har tidligere arbejdet for både Norman Copenhagen og Holmegaard. Sengetøjet ved navn Clover er det første design, hun har lavet for en tekstilvirksomhed. Foto: Søren Solkær
Rikke Hagen designer i mange forskellige materialer. Hendes udstryk er enkelt og stramt. Her ses Hagen etcs kollektion med lampen "Cartoon", skamlen "Nora" og "Oio"-værktøjskasse til skrivebordet. Pressefoto
Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Livsstil

Redaktørens klumme: Genbrug for viderekomne

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce