Annonce
Aarhus

FO-leder: - Når man har gjort det godt, skal det fejres

FO-leder Torben Dreier havde en flot rejsegave med til en af de 109.000 mennesker, der har stemt til Byens Bedste. Her sammen med bl.a. kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad. Foto: Flemming Krogh


AARHUS: Lederen af oplysningsforbundet FO Aarhus, Torben Dreier, var blandt gæsterne i Byens Bedste Awardshow. Han havde fået en særlig rolle som lykkens pamfilius og den glade uddeler af et rejsegavekort til Barcelona på 14.000 kr. fra FO Aarhus til én blandt de 109.000 stemmer, der blev afgivet i awardshowet.

- Det er jo at sole sig i glæde. Tænk sig at få lov til at stå på scene og dele en sådan gave ud. Jeg elsker det, smilede Torben Dreier før uddelingen.

Der er tale om en rekorddeltagelse i konkurrencen, og Torben Dreier, ser en stor værdi i, at Byens Bedste sætter spot på byens butikker.

- Arrangementet her sammenfatter alt det, vi er gode til i Aarhus. For når man har gjort det godt, skal det fejres. Det er uanset om det er AGF eller sejlsporten eller byens butikker som her. Showet viser, at byens butikker er vidt forskellige. Og så er det en påmindelse om, at vi kan kæmpe mod nethandlen ved at skabe gode oplevelser, når folk er ude at handle, sagde Torben Dreier.

Annonce
Aarhus Teaters udsendte havde medbragt en spand fra Erasmus Montanus i håb om at få en pris med hjem i den.
700 publikummer overværede showet. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce