Annonce
Aarhus

FO-leder: - Når man har gjort det godt, skal det fejres

FO-leder Torben Dreier havde en flot rejsegave med til en af de 109.000 mennesker, der har stemt til Byens Bedste. Her sammen med bl.a. kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad. Foto: Flemming Krogh


AARHUS: Lederen af oplysningsforbundet FO Aarhus, Torben Dreier, var blandt gæsterne i Byens Bedste Awardshow. Han havde fået en særlig rolle som lykkens pamfilius og den glade uddeler af et rejsegavekort til Barcelona på 14.000 kr. fra FO Aarhus til én blandt de 109.000 stemmer, der blev afgivet i awardshowet.

- Det er jo at sole sig i glæde. Tænk sig at få lov til at stå på scene og dele en sådan gave ud. Jeg elsker det, smilede Torben Dreier før uddelingen.

Der er tale om en rekorddeltagelse i konkurrencen, og Torben Dreier, ser en stor værdi i, at Byens Bedste sætter spot på byens butikker.

- Arrangementet her sammenfatter alt det, vi er gode til i Aarhus. For når man har gjort det godt, skal det fejres. Det er uanset om det er AGF eller sejlsporten eller byens butikker som her. Showet viser, at byens butikker er vidt forskellige. Og så er det en påmindelse om, at vi kan kæmpe mod nethandlen ved at skabe gode oplevelser, når folk er ude at handle, sagde Torben Dreier.

Annonce
Aarhus Teaters udsendte havde medbragt en spand fra Erasmus Montanus i håb om at få en pris med hjem i den.
700 publikummer overværede showet. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce