Annonce
Aarhus

Showroom for vandhaner i gammel badeanstalt

Kystvejen 5 var badeanstalt i 1871-1945, og har siden huset forskellige fabrikker og butikker. Nu bliver der showroom for designmærker. Pressefoto

AARHUS: Armaturfirmaet Vola vender på en måde tilbage til Aarhus, når det 25. april åbner et showroom på Kystvejen 5 B i Aarhus sammen med Louis Poulsen.

De to designfirmaer er gået sammen om at skabe et mødested for arkitekter og designelskere i den tidligere Sct. Oluf Badeanstalt.

Det har længe været et ønske for begge firmaer at være tæt på de århusianske arkitekter og indretningsfolk. Den gamle badeanstalt skal nu danne rammen om produktpræsentationer, foredrag og events og på den måde være et inspirerende mødested for designelskere.

Vola lå i tidernes morgen i Klostergade og flyttede senere til Højbjerg - for i 1999 at flytte til Horsens, hvor al produktion nu foregår.

- Med showroomet på Kystvejen kommer Vola på en måde tilbage til sit udgangspunkt i Aarhus, fortæller Birthe Tofting, der er international salg- og marketingdirektør.

Der var badeanstalt i bygningen fra 1871 til 1945. Her kunne gæsterne ifølge AarhusWiki.dk opleve varme, russiske, romerske bade og styrtebade. Vandet blev pumpet ind fra havnen og det var derfor saltvand de fleste bade bestod af. Men nu bliver det altså vandhaner i form af Vola-armaturer man kan møde på Kystvejen 5B.

Vola blev designet af den internationalt kendte arkitekt Arne Jacobsen tilbage i 1968. Han var også med til at tegne og indrette Aarhus Rådhus, der også har Vola-armaturer.

Vola har i forvejen showrooms i København, München, Wien, Zürich, Amsterdam, Bruxelles, London, Shanghai og Melbourne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce