Annonce
Kultur

Siddende rockbrag på Voxhall: D-A-D i nye rammer

Mange kender D-A-D for store arena- og festival koncerter. Men når publikum ikke kan komme til de store koncerter, må bandet bringe koncerterne ud på de mindre spillesteder. Til februar gælder det Voxhall i Aarhus og Pavillonen i Grenaa. PR-foto
Bandet drager i det nye år på turné til landets mindre spillesteder med siddekoncerter i bagagen.
Annonce

AARHUS: Stadionkoncerter og stående rockbrag er en saga blot disse coronatider.

Men når publikum ikke kan komme til de store koncerterne, må koncerterne komme til de mindre spillesteder. Det er ikke hverdagskost at opleve et af landets ældste rockbands på et mindre spillested som Voxhall, men i det nye år opstår muligheden.

For efter ti koncerter for et siddende publikum i Tivolis Koncertsal og Herning Kongrescenter i løbet af efteråret er D-A-D nu klar til at tage tyren ved hornene og pakke tourbussen for at give koncerter på en række mindre spillesteder i hele landet.

"A Prayer for the Crowd" hedder turnéen, der følger op på bandets seneste album "A Prayer for the Loud", der udkom sidste sommer efter en album-pause på otte år.

- Jeg kan godt forstå, at folk i disse tider kan være ængstelige for at køre langt væk til store byer for at høre koncerter. Derfor bringer vi ud denne gang, lyder det fra D-A-D-forsanger Jesper Binzer.

Han kalder koncerter for et siddende publikum for "en helt særlig disciplin", der kræver at den musikalske præstation står helt skarpt.


Musikken spiller den største rolle, og det passer supergodt til vores bands udvikling.

Jesper Binzer, forsanger i D-A-D


- Koncerter overkompenserer ofte med masser ild og kanonslag, men her har vi ikke scenografien at støtte os op ad. Musikken spiller den største rolle, og det passer supergodt til vores bands udvikling. Vi har efterhånden nået en alder, hvor vi tror på vores egen karisma. Hvis vi ikke gjorde det, ville vi føle os meget nøgne og udsatte, skriver det erfarne band forud for turnéen, der begynder i det nye år.

Annonce

Pistolen for panden

D-A-D, der i 2022 kan fejre 40 års jubilæum, glæder sig til at komme ud og spille for et siddende publikum.

- Vi er tvunget til at spille med pistolen for panden – vi har ingen valgmuligheder. Men det giver publikum mulighed for at opdage alle de fine nuancer i D-A-D’s ellers så grove udlægning af rockmusikken. Vi har bemærket, at vores fans i løbet af det seneste årti er blevet meget mere optagede af at lytte til detaljerne i musikken, og folk lægger mærke til kor, sangstrukturer og sammenhængskraften i vores sange på en helt anden måde, når de oplever koncerterne på den her måde. Al tvivl og alle overvejelser bliver skyllet væk, lige så snart musikken spiller, lyder det fra Jesper Binzer.

D-A-D rammer Voxhall i Aarhus 12. februar 2021. 24. februar gæster de Pavillonen i Grenaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce