Annonce
Østjylland For abonnenter

Sidste brik faldt på plads: Ny bydel på Lilli Gyldenkildes Torv fejrede rejsegilde

Da byggeriets sidste element var hejst og lagt i 25 meters højde, blev der hejst både Casa-flag og et Dannebrog på hele 10 gange 20 meter - efter sigende Danmarks største. Foto: Morten Pape
Hundredevis af håndværkere lagde nakken tilbage for fra jorden at følge monteringen af sidste element i 25 meters højde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

25-årig dræbt af skud i Tilst

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce