Annonce
Østjylland

Sidste skoledag med soundbox og alkohol, men uden sure miner: - De unge fortjener en fest

Sidste skoledag for 10. klasserne i Grenaa blev fejret i i parken ved Pavillonen og ikke som normalt sammen med 9. klasserne i Anlægget på grund af corona. Foto: Helle Elgaard Kvist
10. klasse i Grenaa slap tøjlerne og fejrede, at folkeskolen er et overstået kapitel oven på sidste år, hvor deres sidste skoledag blev aflyst. Og der var fuld forståelse fra langt de fleste, der ønskede de unge en god fest.

Grenaa: Soundboxen og drikkevarerne var på plads. Det samme var udklædningerne hos de fleste af 10. klasses-eleverne, hvoraf mange også havde hjemmelavede medaljer hængende om halsen med nomineringer som "klassens blondine", "klassens grin" og "klassens flab".

Så på sin vis var sidste skoledag, som den plejer, og så alligevel var den noget amputeret.

- Vi fik først at vide i sidste uge, at vi måtte holde noget, så der har ikke været ordentligt tid til at planlægge det, siger Julie Madsen, der går i 10 KCD (10. Klasses Center Djursland) i Grenaa, der er Norddjurs Kommunes 10. klasses-tilbud.

Annonce

Den manglende tid til planlægning betød også, at dagen var anderledes, end den plejer at være. For normalt fester både byens 9. og 10. klasser sammen, og festen foregår i Anlægget.

Fredag var festen rykket til Parken på Kærvej, og der var kun samlet omkring 50 mennesker.

- Vi er fire klasser, men vi er nok kun halvdelen, fordi nogle ikke syntes, at der havde været ordentligt tid til at forberede, og fordi nogle er taget med bussen hjem, da vi kommer mange forskellige steder fra, siger Julie Madsen, der selv kommer fra Kolind.

Under de unge en fest

Den lidt amputerede festdag påvirkede dog ikke de festglade, unge mennesker.

- Det er rigtig hyggeligt, selv om det har været mere spontant i år, er de enige om og sammenligner med sidste år, hvor festen for fleres vedkommende helt blev aflyst.


Vi havde virkelig set frem til sidste år, men det blev mega mærkeligt.

Julie Madsen om sidste skoledag 2020


- Vi måtte for eksempel ikke kaste med karameller, som der var blevet gjort de andre år - de skulle deles op i poser og deles ud. Underholdningen var kun for få mennesker, så det var spild af tid. Vi havde virkelig set frem til sidste år, men det blev mega mærkeligt, siger Julie Madsen.

Fra venstre mod højre ses Ida Christensen, Sebastian Rix Jensen, Julie Madsen, Matti Kvistgaard og Lucia Alexander, der alle går på 10 KCD. Foto: Helle Elgaard Kvist

De unges fest i parken afstedkom enkelte negative kommentarer i byens facebookgruppe, men langt de fleste på de sociale medier var mere end forstående over for de unges fejring og ønskede dem god fest, og de unge selv havde heller ikke oplevet negative reaktioner på deres fest.

- Der kom en dame forbi og tog billeder af os, og der er blevet heppet og dyttet af os. Politi er også kørt forbi, og de vinkede bare, siger Matti Kvistgaard.

Leder på 10 KCD, Annette Alsner, var også en tur forbi parken for at sikre sig, at festen ikke løb af sporet, men havde heller ikke noget at udsætte på de unge.

- Reglerne er blevet ændret hele tiden, så derfor er det blevet meget spontant, og jeg under dem virkelig en fest, siger hun.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce