x
Annonce
Indland

Sidste strandede danskere fra krydstogtskib vender hjem

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nu er alle strandede danskere fra et par italienske krydstogtskibe enten hjemme eller på vej hjem.

De sidste strandede danskere på et krydstogtskib i Italien er mandag aften på vej hjem til Danmark med et særfly.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed er alle danskere fra krydstogtsskibene Costa Luminosa og Costa Pacifica i Italien nu enten hjemme eller på vej til Danmark.

Det drejer sig om i alt 109 danskere.

For fleres vedkommende har hjemrejsen til Danmark været vanskeliggjort af, at da Udenrigsministeriet forleden bad alle danskere om at komme hjem fra deres udlandsrejser, da befandt det ene af skibene sig midt på Atlanterhavet.

Samtidig har flere passagerer om bord på det ene skib været ramt af coronavirus, og det har også været med til at besværliggøre processen.

Men søndag aften kunne både danske og andre nordiske passagerer fra Costa Luminosa sætte sig på et særfly og blive fløjet hjem. Mandag aften er turen så kommet til passagerne fra Costa Pacifica.

- Her til aften har vi i et tæt og godt samarbejde med Norge kunnet flyve de danske passagerer fra Costa Pacifica fra Rom og på vej hjem med et norsk fly.

- Det er jeg selvsagt enormt glad for, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

- Det viser styrken i det nordiske samarbejde. Og det er en helt konkret opfølgning på det håndslag vi nordiske udenrigsministre har givet om at hjælpe hinanden med at få vores rejsende borgere sikkert hjem.

Ifølge Udenrigsministeriet er flyvningerne søndag og mandag kommet i stand gennem både et samarbejde mellem de nordiske lande og flyselskaberne Danish Air Transport (DAT) og Norwegian.

De danskere, der vender hjem, skal i 14 dages karantæne. Sådan er det også for andre danskere, der vender hjem fra udlandet.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce