Annonce
Livsstil

Sidste udkald for pizza-nostalgi: Italia lukker og slukker

Kasper Vejvad Jørgensen har været medejer på Italia siden maj 2018, og den nye ejerkreds indførte blandt andet frokostbuffet. Foto: Axel Schütt

Nytårsaften bliver en nostalgisk en af slagsen på Restaurant Italia tæt ved Europaplads, for det bliver sidste åbningsdag i restaurantens 33-årige historie.

AARHUS: Stegning på lavasten ved bordene, frokostbøf, forretsbuffet, pizza, pasta, bøf og Amarone.

Italia har gennem årene budt på lidt af hvert, og mon ikke de fleste århusianere har en eller anden form for minde fra den ikoniske restaurant. Måske var det dér, den første date foregik? Måske den sidste? Måske var det dér, den eneste ene stod i buffeten? Måske var det indehaveren, maden, vinen eller bare stemningen, der gjorde indtryk?

Uanset hvad, er sidste chance for at opleve Italia nu kommet, for til nytår er det slut.

- Vi har fået et tilbud, vi ikke kunne sige nej til, siger en af stedets medejere, bestyrer Kasper Vejvad Jørgensen.

Annonce

Det bliver selvfølgelig nostalgisk for de mange, der har fulgt Italia igennem så mange år, men vi vil gøre vores bedste for at slutte af med manér.

Kasper Vejvad Jørgensen, medejer
Fulvio Capuzzi, hans kone og to døtre sagde sidste år farvel til familiens restaurant gennem 32 år. ArkivfKim Haugaard

Italia, version 2.0

Sidste år solgte den tidligere ejer gennem 32 år, 72-årige Fulvio Capuzzi, sit livsværk til en ejergruppe med blandt andre Kasper Vejvad Jørgensen, og meningen var, at restauranten skulle fortsætte med samme navn og i samme ånd.

- Det var en spændende udfordring, og vi har hele vejen forsøgt at gøre restauranten bedre og få den ind i det 21. århundrede. Vi sløjfede den både hadede og elskede forretsbuffet, vi forbedrede produkterne, og med vores seneste tiltag med tre retter italiensk mad for 200 kroner, er vi ikke i tvivl om, at restauranten er på rette spor. Men vi kan alligevel ikke se bort fra det tilbud, vi har fået, og derfor har vi valgt at sælge, forklarer Kasper Vejvad Jørgensen.

Han lover, at konceptet fortsætter året ud, og at ejerkredsen slutter af nytårsaften med et brag af en fest.

- Det bliver selvfølgelig nostalgisk for de mange, der har fulgt Italia igennem så mange år, men vi vil gøre vores bedste for at slutte af med manér, både med små overraskelser op til lukkedagen, men også på selve nytårsaften.

Flere burgere til byen

1. januar 2019 overtager den københavnske restaurant-kæde Cock's & Cows lokalerne på Åboulevarden, det bekræfter administrerende direktør og medejer Daniel Vesti Knuttel.

Cock's & Cows serverer burgere og cocktails og har restaurant på otte forskellige adresser i København.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce