Annonce
Aarhus

Sidste udkald til halv pris: Aarhus-museer vil ikke forlænge ordningen

Når skolernes sommerferie slutter, tager Den Gamle By  - her fra legepladsen - kunstmuseet Aros og Moesgaard Museum igen fuld entre. Foto: Hans Petersen
Efter 9. august bliver der igen normal entre i de tre store Aarhus-museer.
Annonce

AARHUS: På Museum Jorn i Silkeborg er gæstetallet tredoblet i juli på grund af halveringen af billetprisen, så museet fortsætter den ordning til 30. august - den skulle ellers være slut 9. august.

De store museer i Aarhus har også haft store besøg i juli, så vil de også forlænge ordningen, vel at mærke for egen regning?

Nej, det vil vi ikke, er svaret kort og kontant fra alle sider.

- Vi ser ordningen som en hjælp til en kickstart, og det er det, siger direktør for købstadmuseet Den Gamle By, Thomas Bloch Ravn.

Annonce

"Prisen er ikke høj"

- Entreen til Den Gamle By er ikke høj, når man sammenligner med for eksempel zoologiske haver, en superligakamp, en biograftur eller en tur i teatret. Vi er ikke sat i verden for at tjene penge, men tjener vi ikke penge, kan vi på den anden side ikke lave et museum, der er attraktivt for publikum. Derfor fastholder vi entreen, siger Den Gamle Bys direktør.


Vi ser ordningen som en hjælp til en kickstart.

Thomas Bloch Ravn, direktør for Den Gamle By


Han kunne notere 112.000 gæster i juli, der de seneste år ellers har budt på gæstetal på 75.000, 78.000 og 88.000.

Både kunstmuseet Aros og Moesgaard Museum standser halvpris-ordningen efter 9. august.

Aros havde 126.039 gæster i juli, og det er et kæmpehop i forhold til den måned, der har været størst i hele museets levetid. Det var februar 2014 med 70.789 gæster med billet.

Regeringen og partierne bag aftalen om den kulturelle sommerpakke har afsat et rammebeløb på 186,5 millioner kroner til at kompensere rabatordningerne.

Kulturpakken

  • Den politiske sommerpakke betød halv pris på entreen til udvalgte kulturoplevelser. 186,5 millioner kroner er afsat til at kompensere kulturlivet.
  • Ordningen gælder til og med søndag 9. august.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce